Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров заяви, че все още не може да се направи връзка между убийствата от последните дни - (бел. ред. на Татяна Стоянова в Пазарджик, Димитър Стоянов - Лудия в Пловдив и бизнесмена Орхан Джевизов в Петрич).

Той обясни, че Димитър Стоянов-Лудия е бил застрелян с пушка-двуцевка, с патрони 12-ти калибър. ММА-боецът бил познат на МВР, заради което за убийството му може да има много причини, изтъкна Светлозар Лазаров.

Главният секретар на МВР обаче не потвърди информацията, че Жоро Главата е убиецът на Лудия, каквато информация се появи в медиите. Припомняме, в началото на 2010 г. Главата бе арестуван във връзка със среднощна стрелба пред пловдивско заведение.

По отношение на убития в Петрич Орхан Джевизов, Светлозар Лазаров обясни, че е бил свързан с наркотрафик, заради което има и условна присъда.

За убийството на началника на кабинета на кмета на Пазарджик Татяна Стоянова - Лазаров коментира, че му предстои среща с апелативния прокурор на Пловдив. Не се знае дали е случайно струпването на убийства напоследък, но ситуацията ще се анализира, подчерта Лазаров и се облегна на добрата статистика в своя подкрепа.

Според данните през 2012 г. у нас е имало 137 убийства. 76 от тях са разкрити. За 2013-та броят им е 105, при 53 разкрити, а през изтеклата 2014 г. са разкрити близо 80 процента - или 79 от 109 убийства у нас.

На въпрос дали се възползва от дадения му шанс от премиера да се докаже пред него, Лазаров заяви, че има добра комуникация с ръководството на МВР. Той не коментира дали би се впуснал в надпреварата за заемането на същия пост, ако управляващите решат такава да се състои след промените в Закона за МВР.

Главният секретар на МВР не се занимава с финансите във ведомството", пък беше коментарът на Лазаров относно парите, изхарчени за издирването на ексшефа на ДАНС Петко Сертов. Той допълни, че всички действия на министерството са били съгласувани.