Пореден публичен разстрел у нас от началото на годината!

Майсторът на бойните изкуства, 38-годишният Димитър Стоянов-Лудия е застрелян в Пловдив, предаде БГНЕС. Той е прострелян в италиански ресторант, намиращ се в кооперация в парк Лаута и умира в линейката на път за болницата.

МВР не прави засега връзка между последните показни убийства
Още...

Сигналът за инцидента е получен около 19.35 часа на тел. 112. Незабавно на мястото са изпратени екипи на полицията и спешна медицинска помощ, информират от МВР-Пловдив. Екипите установили самоличността на мъжа - 38-годишен пловдивчанин, който е починал в линейката на път за болница. Първоначалният оглед на местопроизшествието е извършен под ръководството на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура - Пловдив.

Според хора от кооперацията убиецът е причакал Стоянов пред входа на сградата и е стрелял няколко пъти по него. Стреляно е с ловна пушка, без заглушител. Нападателят е успял да избяга и засега не е идентифициран, допълва bTV.

Районът, където стана престъплението, е отцепен от полицията. Прави се оглед и се води разследване. Димитър Стоянов-Лудия е заместник-шеф на федерацията по "Шу-ту" и съдия по бойни спортове.

Той е женен за известната манекенка Роси Черногорова. Двамата имат две деца - момченце и момиченце.

НоваТВ допълва, че след разстрела Стоянов е успял да влезе във входа на жилищната кооперация. По непотвърдена информация свидетел на разстрела е станала съпругата му. Най-вероятно обаче има и други свидетели, тъй като убийството станало в активната част на денонощието, именно към 19:30 часа, когато в района обикновено е оживено. На метри от мястото на убийството се празнувал детски рожден ден.

Смята се, че убиецът е имал съучастник, както и че вероятно автомобилът им е бил видян от някой. Има и камери наблизо, които може да са заснели возилото. Подозира се още, че това е поръчково убийство.

За Димитър Стоянов се знае, че има заложна къща, а неофициално се занимавал с лихварство.

Основната версия, по която работят разследващите е, че Лудия е дал огромна сума пари на човек, който скоро трябвало да му се издължи, но не е успял. След като вероятно е бил "притиснат" да върне заема, е възможно да е организирал и убийството на кредитора си. Наблизо бил открит опожарен автомобил - най-вероятно краден и запален, за да бъдат прикрити следите на килъра и евентуалния му съучастник, а двамата избягали с друга кола. Сигналът за подпаленото возило бил подаден на 112 5 минути след този за убийството - към 19.40, по информация на Дарик. На входовете и изходите на Пловдив полицията проверявала всяко МПС.

Преди 7 години Стоянов е бил приближен до местна групировка, а се е занимавал и със сводничество, се говори в града под тепетата. Според съседи, той не е бил конфликтна личност, бил учтив с тях и поздравявал. Прякорът му - Лудия - си заслужил заради сприхавия си характер и това, че се изявявал добре на ринга. Снощи на мястото на убийството имаше голяма група бойци.

Самбистът и участник в свободните боеве Румен Димитров - Близнака няма представа каква би могла да се причината за ликвидирането на Димитър Стоянов-Лудия. Не мога да дам прогноза за разстрела му, коментира той пред bTV.

Димитров определи убития като супер дисциплиниран, коректен , точен и истински човек. Това е страхотен шок за всички, той помагаше за спорта с каквото може, заяви Близнака.

Димитров уточни, че познава Лудия от 2005 г. като един от първите MMA- бойци, който е организирал и състезания по свободни боеве.

Иван Киселаров, който е треньор по бокс в една от залите, посещавани от Стоянов, също го определи като много добър човек.

„Прякорът Лудия му излиза още навремето, защото имаше смелостта да се изправи срещу всеки един съперник", заяви Киселаров и добави, че Стоянов е бил републикански шампион по бокс за мъже и е играл с Кубрат Пулев.

По думите на треньора, Стоянов никога не е парадирал с материално положение, а се е държал скромно и се е стремял да помага на младите спортисти.

Под едрата му фигура се криеше добър човек и грижовен баща. Мисля , че няма спортист, който да каже лоша дума за него, добави Киселаров.

На брифинг в четвъртък главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обясни, че Димитър Стоянов-Лудия е бил застрелян с пушка-двуцевка, с патрони 12-ти калибър. ММА-боецът бил познат на МВР, заради което за убийството му може да има много причини, изтъкна Лазаров.

Главният секретар на МВР обаче не потвърди информацията, че Жоро Главата е убиецът на Лудия, каквато информация се появи в медиите. Припомняме, в началото на 2010 г. Главата бе арестуван във връзка със среднощна стрелба пред пловдивско заведение.

Тази нощ бе съобщено и че 55-годишният бизнесмен Орхан Джевизов е бил убит край град Петрич.

Само преди дни в страната се случиха и други показни убийства.
На 8 януари в София бяха разстреляни строителният предприемач Митко Дамянов и съпругата му Наталия. Те най-вероятно са били причакани от стрелеца до блока, в който живеят, и са разстреляни, слизайки от автомобила си. Убиецът е изстрелял 8 куршума в семейството. Една от версиите, по които се работи, е свързана с финансови измами. В полицията има пуснати редица жалби срещу Дамянов, че взимал пари за строителство на апартаменти "на зелено", но в крайна сметка никой от клиентите му не получил платеното жилище. Ужилените били десетки.

Четири дни по-късно, в Пазарджик, беше убита Татяна Стоянова - началник на кабинета на кмета на Пазарджик. Тя е разстреляна с 6 куршума. Смята се, че причина за убийството й са нарушени икономически интереси и по-конкретно сделки за над 2 милиона лева. Става въпрос за продажбата на общинския пазар и на Абаджиевата къща в центъра на Пазарджик, парите от които трябвало отдавна да бъдат върнати на кандидат-купувачите след решение на съда.