За вчерашната операция срещу братя Галеви депутатът от ДСБ Атанас Атанасов каза, че е тежък удар срещу вътрешния министър Михаил Миков.

Този човек, откакто е станал министър още не може да разбере къде работи", заяви Атанасов.

Може ли да готвиш една операция месеци наред, да напишеш 100 страници план за нейното провеждане и накрая основните обекти, които те интересуват - да изчезнат, да се изпарят.
Как се случва това и дали няма изтичане на класифицирана информация", добави Атанасов.

Според него 100 % е сигурно, че има изтичане на информация.

От това, което вчера беше проведено от няколко служби и институции не стана ясно какво търсят, отбеляза още Атанасов.

Миков:
Никога действията на един или друг орган не могат да бъдат насочени персонално срещу един или друг гражданин
                    Още...

По негово мнение скандалите, които се тресат напоследък са свързани с ограничаване на контактите и възможностите за влияние на Румен Петков.

„Ние от ДСБ от няколко месеца обясняваме, че има битка на лобита в БСП и на практика хората около Станишев атакуват връзките на Румен Петков", подчерта Атанасов и добави, че това е очевидно, но въпросът е, че не се върши ефективно.

Той насочи въпросите около телефонното призоваване на братя Галеви - как да тълкуваме това, че по телефона се обадили на тези двама господа, те има обещали да се явят и после не се явили.

Може ли тежка жандармерия да им обгради имението, а да ги призовават по телефона, изрази недоумение Атанасов.

Запитан дали смята, че над братя Галеви все още има политически чадър, Атанасов заяви:
„Обстоятелството, че демонстрират някакво желание да ги ударят, означава, че институциите най-вече правителството имат някакво намерение да се предприемат действия, но е налице абсолютна неефективност, липса на информация, лошо планиране".