Тази сутрин в 7 часа са започнали масирани полицейски, данъчни и митнически проверки на автокъщи в Дупница, Перник и София.

От МВР съобщиха, че в съвместната акция участват прокуратурата, НСлС, МВР, ДАНС, Агенция "Митници" и НАП в Дупница, Перник и София.

Действията на разследващите и контролните органи се осигуряват от сили на жандармерията, Специализирания отряд за борба с тероризма (баретите) и Охранителна полиция.

В хода на разследването се проверяват автокъщи, офиси, административни сгради и жилища. Извършват се претърсвания и изземвания в 13 обекта.

Целта на институциите е събиране на допълнителни доказателства за престъпления срещу финансовата, данъчната и осигурителна система.

Викат братя Галеви на разпит, те изчезват
                    Още... 

Паралелно с действията по разследване, митническите и органите на НАП извършват митнически и данъчно-осигурителни проверки в автокъщи и офиси на търговски дружества на територията на Дупница.

Междувременно стана ясно, че в хода на акцията униформени с качулки са отцепили пътя към имението на братя Галеви в село Ресилово. Предполага се, че сред проверяваните офиси е и този на двамата бизнесмени.

По-късно от МВР съобщиха, че Галеви са били извикани на разпит, но след като потвърдили не се явили и за момента са в неизвестност.
От вътрешното министерство уточниха, че двамата са били уведомени по телефона да се явят в ОД МВР - Кюстендил.

Тече и много подробна проверка на автомобилите в големите дупнишки автокъщи. Почти на всяка кола се описват номерата на двигателя и рамата и се изисква документ за собственост.

По-късно от МВР съобщиха, че в хода на операцията в Дупница са открити множество луксозни лимузини с неустановени: произход, платени акциз и ДДС.

Констатирано е наличие на адреси на офиси на търговски дружества, в които не се извършва дейност и които е възможно да служат за прикриването на финансови операции. Установени са дружества, собственост на офшорни компании.

В хода на операцията има задържани лица за притежание и съхранение на наркотични вещества.

Проверките и процесуално-следствените действия продължават.