„Ислямска държава” публикува второ видео, показващо британския журналист Джон Кантли, който е държан като заложник от джихадистите.

Първото видео с Кантли беше публикувано преди по-малко от седмица. Той е бил отвлечен в Сирия през 2012 г.

Британецът отново е облечен в оранжеви дрехи. И в това видео той казва, че е бил изоставен от правителството на Великобритания.

"Ислямска държава" наскоро екзекутира трима заложници - двама американски журналисти и един британски хуманитарен работник. Във видеозаписа, показващ обезглавяването на британския хуманитарен работник Дейвид Хейнс, джихадистите заплашиха следващият екзекутиран да бъде британецът Алън Хенинг.

Това е второто задържане на Джон Кантли в Сирия, който е фоторепортер с много опит. Той е бил отвлечен през юли 2012 г., като е бил държан с белезници и с превръзка на очите в продължение на седмица, като е успял да избяга с помощта на Сирийската свободна армия.

Публикуваният сега видеоклип с Кантли беше разпространен, след като САЩ и техните съюзници започнаха въздушни удари срещу "Ислямска държава" в Сирия. Сили на Великобритания не са участвали, но от британското правителство заявиха, че не изключват да вземат участие.

Близо 6-минутното видео е подобно на първото с участието на Джон Кантли. Видеото е озаглавено „Чуйте ме”.