ГЕРБ ще се появи в пленарна зала, за да осигури кворум за гласуване на край на това правителство, само когато премиерът Пламен Орешарски депозира оставката си. Това стана ясно от думите на лидера на опозицията Бойко Борисов, който и тази сутрин дойде в сградата на властта, но даде единствено редовния си кулоарен брифинг пред журналистите.

Парламентът без кворум, но с изложба
Още...

Народните представители отново не успяха да започнат работа, заради липса на кворум, а парламентарният шеф Михаил Миков ги предупреди, че за да има гласувана оставка, то трябва да има приет преди това дневен ред на парламента.

"Орешарски трябва да си подаде оставката, за да може да се гласува дневен ред", гласи обаче условието на партията на Бойко Борисов. Ескпремиерът се зарече обаче, че ако има депозирана оставка на министър-председателят - "веднага се прави заседание, ГЕРБ влиза и се гласува оставката".

Актуалиация на бюджета с всички необходими пари за НЗОК, неизплатените еврофондове, общини, енергетиката и за БДЖ би била една почтена позиция на това правителство в последния му ден, е мнението на ГЕРБ.

"Те обаче се готвят да правят какво ли не, да подписват за десетилетия енергийни проекти", подчерта Бойко Борисов и обясни, че говори за днешната програма на редовното заседание на Министерския съвет и по-специално за точка, свързана с компанията "Уестингхаус".

С оставката на Орешарски да бъдат гласувани още важни законопроекти, поиска Имамов
Още...

Припомняме, че именно след това заседание се очаква премиерът Пламен Орешарски да обяви окончателно, че сдава властта.

"Не знам с кой акъл, в последните си решения на Министерския съвет,  поемат такива ангажименти", коментира още лидерът на ГЕРБ.  "Двата месеца на служебното правителство ще бъдат обречени само на вода, даже хляб няма", предупреди още Бойко Борисов и упрекна БСП, че се опитва да размахва на хартия някаква стабилност.

Ескпремиерът коментира и заявената в писмен вид готовност на управителя на Българска народна банка (БНБ) да подаде оставка с думите - "Аз с писма не съм свикнал да работя. Да си депозира оставката и от там нататък да чака. Следващият парламент ще избере нов управител".