Очаквано днес Народното събрание не събра кворум, за да започне работа. ГЕРБ отново не влязоха в зала, както и депутатите от „Атака", които отказаха да крепят работата на 42-ия парламент.

110 депутати бяха на работното си място в 9.00 сутринта.

„Добро утро, уважаеми колеги народни представители", бодро поздрави парламентарният шеф присъстващите избраници. Няма кворум, не се изненада Михаил Миков.

Той обаче покани депутатите на изложба след 30 минути, посветена на парламента. Председателят на Народното събрание направи още едно уточнение - няма как да се включи в дневния ред оставката на кабинета, която се очаква, ако няма кворум и заседание.

След като откри изложбата Миков подчерта, че тя е едно намигване към работата на 42-ия парламент. Това беше един усмихнат парламент, отчете председателят на НС. По думите му обаче този парламент се характеризирал с това, че политиците използвали за излагане на позициите си по-често кулоарите, отколкото пленарна зала.

Около 150 заседания е провел парламентът, от тях 130 редовни, а останалите извънредни.

След изложбата Миков обясни пред медиите, че ще направи предложение за включване в дневния ред на НС гласуване оставката на кабинета, но за това трябва да има заседание. За да има заседание, трябва да има кворум, категоричен е председателят на парламента. Михаил Миков и обеща специална пресконференция за края на 42-ото НС.