В деня, в който Народното събрание гласува все още неподадената оставка на премиера Пламен Орешарски, да бъдат приети и още няколко важни законопроекти. Тази надежда изрази пред журналисти заместник-председателят на парламента Алиосман Имамов.

Като важни промени той посочи измененията в Закона за управление на отпадъците и Закона за висшето образование.

Имамов изтъкна още, че новите текстове в Наказателния кодекс, които засягат говоренето по отношение на банките у нас, имат шанс да минат в рамките на 42-рото Народно събрание.

"Ние сме длъжни да работим по правилник до последния ден на този месец, а от 1 август парламентът излиза във ваканция", отбеляза още зам.-шефът на НС и подчерта, че причините да не изкара до край тази си парламентарна сесия ще са единствено политически, но не и логически и обективни. Ние сме готови за извънредни заседания, но не вярвам това да се случи", отсече още Алиосман Имамов.

Той обясни, че ваканцията на депутатите няма да започне от началото на август единствено, ако бъде променен самият правилник за работа на НС.

Имамов коментира и заявената готовност на управителя на БНБ Иван Искров да подаде оставка като определи това решение като даване на отговор на всички обвинения към БНБ.

"Този въпрос не може да го реши този парламент, поради сложността на процедурата за избиране на нов управител на БНБ", заяви обаче Имамов.