Искра Фидосова изрази съмнения, че последното изречение от изнесения от РЗС неин разговор с Ваньо Танов е монтаж.

Аз първо нецензурни думи не казвам, водила съм разговори с господин Танов, интересувала съм се, но последното изречение със сигурност не е мое. За това казвам, че очаквам всякакви сглобки и монтажи", изтъкна тя в кулоарите на парламента.

Почерпка „отложила" препитването на Фидосова и Стоянова в ПГ на ГЕРБ.
                                    Още...

Фидосова е категорична, че не е ходатайствала, а е помолила да има промяна. „Моята съвест е чиста. Няма от какво да се притеснявам, боря се и продължавам да се боря за промяна на статуквото на всички нива.
Ние искаме промяна на средния ешалон, как може да управляваш една държава, да осъществяваш промените и целите, които си поставил, ако нямаш почтени хора, с които да работиш", изтъкна още Фидосова.

Менда Стоянова от своя страна заяви, че е омерзена от случващото се в последните дни. Тя смята, че е избрана в скандала, защото по-често разговаря с Ваньо Танов в сравнение с други депутати.
Много пъти съм говорила с него и ще продължа да говора, защото ми е ресор", каза шефката на бюджетната комисия в парламента и добави, че са говорили и по кадрови теми, включително и за митница Пловдив.

СРС комисията в парламента с план за действие по скандала
         Още...

Менда Стоянова припомни, че Яне Янев се е заклел да спазва конституцията и законите и подчерта, че там е записано, че е недопустимо да се правят записи извън закона и е още по-недопустимо да се разпространяват.
По думите й Яне Янев се разхожда със СРС-та в джоба, парламента и по улиците, разнася ги и ги хвърля в медиите.

Според Стоянова той прави опити да манипулира цялото общество.

Отговорът на РЗС не закъсня и в съобщение до медиите бе заявено, че изречението „айде стига, това ще стане ебаси скандала" е едно към едно възпроизведено от Фидосова, но това не е най-скандалното от разговора й с Танов.

Тя е гузна и това ще се разбере още в петък, заявяват от РЗС. Припомняме, на предстоящата тяхна редовна пресконференция се очаква да бъде пуснат записът на разговора Фидосова-Танов.

Ако се окаже, че записът с Искра Фидосова е 100% автентичен и тя наистина казва, че оценките в Агенция „Митници" се пишат „според поръчката" и иска „чужди пари да се събират от контрабандите, дето ги правят", а Ваньо Танов сам признава, че се излага, че ходатайства под нейно давление за „момче, което няма хал хабер от света", Борисов ще отстрани ли Искра Фидосова от шеф на правната комисия, както постъпи с Лъчезар Иванов, питат от централата на РЗС.

По повод коментарите на Менда Стоянова от партията на Янев са категорични, че „от толкова много разговори с Ваньо Танов тя съвсем се е объркала".

РЗС си запазва правото, когато намери за добре, да даде разяснения пред обществото: коя е Менда Стоянова, как и на каква цена е попаднала в политиката, коя групировка стои зад нея и каква е връзката й с Митьо Милионера и други контрабандни босове, заявяват още консерваторите.

Според прогнозите им „Бойко Борисов е уплашен и сащисан от вероятността групата на ГЕРБ да се разцепи. Поради тази причина няма да докосне Искра Фидосова, тъй като тя е дясната ръка на Цветан Цветанов и контролира 75 депутати от ПГ на ГЕРБ".