8-годишната Александра е жертва на убийство. По случая е задържана жена с инициали А.Г., на която са повдигнати обвинения. Процесуално-следствените действия продължават и в момента, съобщи късно в петък МВР.

Момиченцето от Поморие изчезна в четвъртък. Тялото й бе открито в петък следобед на таванския етаж в блока, където семейството й живее.

Обвинената за убийството на Алекс се нарича Атанаска Георгиева, тя е близка приятелка на съпругата Северина и тъщата Светлана на хотелиера Веселин Тошков, пише в. „24 часа". От МВР разпространиха само инициалите А.Г.

Изчезналата 8-годишна Александра Тодорова от Поморие е била намерена мъртва на таванския етаж на сградата, в която живее семейството, съобщи съдебният лекар Косьо Янков, който преди малко излезе от сградата, цитиран от 24chasa.bg.

Д-р Янков уточни причините и точния час на смъртта.

По-рано жена с белезници, д-р Янков и голяма група полицаи влязоха в блока в Поморие, където живее изчезналото дете.

Александра от Поморие отвлечена, обяви прокуратурата
Още...

Заради масираното присъствие и най-вече включването на съдебен лекар се появиха предположения за неблагоприятно развитие на мистерията в Поморие. На този етап от полицията не потвърждават официално информацията, че детето е открито мъртво.

Припомняме, момиченцето изчезна мистериозно вчера. Бургаската окръжна прокуратура образува досъдебно производство за отвличане срещу неизвестен извършител. Александра е дъщеря на поморийския бизнесмен Веселин Тодоров - Германеца. Бащата на Александра заяви, че е готов да даде 50 000 лева награда на този, който ми каже къде е детето или даде информация, за да разберат къде може да я държат.

Полиция щурмува поморийски хотел заради изчезналата Александра
Още...

Административният ръководител на Окръжна прокуратура в Бургас Калина Чапкънова също не пожела да потвърди дали има неблагоприятно развитие на случая.

Дъщерята на известния бизнесмен от Поморие Веселин Тодоров - Германеца изчезна, докато се прибираше от училище снощи. Бащата на момиченцето заяви, че никой не му се е обаждал, но ако го сторят, ще преговаря.

По-рано след обиск в хотел „Лагун" в Поморие, който е собственост на Веселин Тошев - познат на Германеца, за разпит бяха отведени съпругата на хотелиера, заедно с двете й деца. Специално обучено куче също е включено в издирването на момиченцето.

Според Flagman.bg полицията е арестувала Северина Петкова Димитрова и 60-годишната й майка Светлана Димитрова във връзка с изчезването на Александра. Северина е жената, която живее на съпружески начала с хотелиера Веселин Тошев.