Полицейски служители са атакували хотел „Лагун" в Поморие. Спецакцията е продължила от сутринта до обяд и е свързана с издирването на изчезналата дъщеря на известен поморийски бизнесмен - Александра, съобщава Burgasutre.bg.

Припомняме, че дъщерята на поморийския бизнесмен Веселин Тодоров - Германеца е изчезнала на връщане от училище.

Хотел „Лагун" се намира на около 300 метра от брега. Близо е до Гранд Хотел „Поморие" и до ОУ „Иван Вазов", където учило детето. Възможно е момиченцето първоначално да е отведено там, тъй като то може и да е познавало хората, с които е тръгнало, и да са го придвижили доброволно - без насилие. Това обаче засега са само предположения, МВР не потвърждава тази информация.

Междувременно стана ясно, че стопанинът на хотела е силно задлъжнял. Все още се изяснява дали той и бащата на Александра - Веселин Тодоров-Германеца са имали отношения между длъжник и кредитор. Германеца е известен с лихварската си дейност.

Хотелът е щурмуван от 20 тежковъоръжени полицаи. Всички врати на хотела са били разбити. Полицаите са претърсили всички стаи и помещения, включително и подземията. Използвано е и следово куче. От малката Александра няма и следа.

Майка й излязла от хотела с малко русо момиченце. Радостта, че изчезналото дете е открито обаче била кратка. Оказало се, че момиченцето не е Александра, а нейна приятелка. Какво е правела в хотела с майката Ева не е ясно. Най-вероятно е била повикана, за да разпознае нейна играчка или дрешка.

Акцията по издирването й продължава. Униформени и цивилни полицаи претърсват цяло Поморие и региона.

Малко по-рано днес разследващите откриха гривната на момичето в училищния двор. Тя обаче може да е била изгубена през деня и да няма връзка с изчезването й. Няма и никаква информация дали похитителите са се свързали със семейството, за да искат откуп.

В парламента вътрешният министър Йовчев препоръча все още да не се бърза да се слага на случая етиката "отвличане".