Отвличане е официалната версия, по която се работи във връзка с изчезването на 7-годишната Александра от Поморие. Това съобщават от Окръжна прокуратура-Бургас, цитирани от Burgasutre.bg. Момиченцето изчезна мистериозно вчера. По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Дъщерята на известния лихвар от Поморие Веселин Тодоров - Германеца изобщо не се прибирала от училище снощи.

Бащата на Александра обяви награда за информация, свързана с местонахождението на момиченцето му. „Готов съм да дам 50 000 лева награда на този, който ми каже къде е детето или ни даде информация, за да разберем къде може да я държат", заяви Веселин Тодоров - Германеца.

Той обаче уточни, че първо иска да чуе гласа на дъщеря си и да се убеди, че е жива и здрава или поне друго сигурно доказателство. Германеца заяви, че досега никой не го е потърсил за да иска откуп. „Готов съм да платя и откуп на похитителите, ако ми върнат детето. Седя на телефона и чакам да ми се обадят. Нека да позвънят и да кажат какво искат", заяви Веселин Тодоров.

Полицията продължава да издирва отвлеченото дете. Акцията на спецслужбите тече под пълна пара. До момента няма информация малката Александра да е открита.

Припомняме, тази сутрин 20 тежковъоръжени полицаи щурмуваха поморийския хотел „Лагун". Всички врати на хотела са били разбити. Полицаите са претърсили всички стаи и помещения, включително и подземията. Използвано е и следово куче. Спецакцията продължи  до обяд, но от малката Александра нямаше и следа. Хотелът е собственост на Веселин Тошев - познат на Германеца. След обиска за разпит бяха отведени съпругата на хотелиера, заедно с двете й деца.

Междувременно стана ясно, че униформените са се сдобили с торба с дрешки на Александра, за да може тя да бъде потърсена и със специално обучени кучета.