По повод участието на Тошко Тодоров в телевизионния дебат между Станишев и Бойко Борисов, премиерът заяви в кулоарите на парламента, че въпросът опира до личен морал на служител в държавна структура, която има отношение към сигурността - да участва в толкова ярък политически дебат и да заема политическа страна.

„Това действително е много странно и стои въпросът кое е по-важно за него - конституцията на републиката или устава на партията ГЕРБ", коментира Станишев.

Той припомни, че Бойко Борисов е напуснал МВР заради несъгласието си с деполитизацията.

Искам да припомня, че самият господин Борисов напусна МВР 1991 година, ако не се лъжа, точно защото не беше съгласен с деполитизацията - не искаше да напусне БКП. И след това стана човек, занимаващ се с охранителен бизнес" каза Станишев.

„Това, което е много по-тревожно, че доста време преди това предаване „Референдум" е изпратен сигнал и до прокуратурата и до парламентарната комисия за борба с корупцията за много сериозни основания, че господин Тодоров като ръководител на НАП в Добрич е имало подозрения, че укривал източване на ДДС, в това число от свои близки", каза Станишев.

Борисов:
Не го е срам (Станишев, б.р.) да пада на нивото на махленската клюкарка!
                        Още...

Той подчерта, че сигналът е подаден доста преди дебата и това е притеснителното.

Според Станишев би трябвало да се направи проверка. Той каза, че веднага след като шефът на ДАНС Петко Сертов се завърне от командировка, ще поиска от него доклад по този въпрос.

„Една от основните тези, които ГЕРБ обявиха като своя антикризисна политика, е борбата срещу сивата икономика", изтъкна Станишев и допълни, че техен представител в дебата се подозира точно за връзки с хора, източващи ДДС.