Тошко Тодоров не е агент на ДАНС. Той е консултант на ДАНС", заяви самият той, на извънреден брифинг на ГЕРБ по повод днешните изявления на премиера Станишев.

Тодоров се извини за проблемите, които е създал в държавата през последните дни. На ръководството на ДАНС той е обяснил, че е в икономическия екип на ГЕРБ и от ДАНС са били наясно с какво той се занимава.

Тошко Тодоров предположи, че от агенцията са му направили проверка. „Поласкан съм, че премиерът се занимава с мен", заяви той, но изтъкна, че е изненадан, че Сергей Станишев работи с предположения, а не с факти.

От ДАНС са му поискали договора за работа и той го е предоставил. Уведомил е ръководството на агенцията, че отива на дебата и оттам му обяснили, че няма проблем. Тодоров не се притеснява от проверки срещу него.

По време на цялата пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бурно изразяваше недоволството си от поведението на премиера.
Не го е срам да пада на нивото на махленската клюкарка!", коментира Борисов.

Не видя Илияна Йотова как се изложи и сега той по същия път върви. Язък за добрия тон, който толкова време тренирах!", допълни емоционално Борисов.

Той поиска всички партии от дясното пространство да се извинят за предположенията, че ГЕРБ са се приближили в позициите си до БСП и ДПС.
По думите му това, което е пропуснал да спомене по време на дебата е, че няма да прави коалиции с тях.

Борисов раздаде на медиите документ, от който става ясно, че Тошко Тодоров е поканен от парламентарната комисия за борба с корупцията през 2005 г. във връзка с проблеми с работата на данъчните служители и проверки за източване на ДДС.
Поканата е подписана от председателя Бойко Великов, който е член на БСП.

Бойко Борисов не спести критиките си към премиера Сергей Станишев по повод скандала с Тодоров.
Прави ли чест на този човек, който се нарича премиер, да работи с предположения", попита Борисов.

Ударът е срещу ГЕРБ", категоричен е лидерът на партията. По думите му премиерът и социалистите са се уплашили от експерта Тошко Тодоров.
Треска ги тресе в момента", заяви още Бойко Борисов.

„Мен не ме боли, ако той, неговата агенция, неговото МВР разкрият колкото се може повече престъпления", заяви още Борисов.

Относно дебата той коментира: „Аз не видях икономически експерт на БСП. Кой им е икономически експерт", допълни той.

По думите му правителството на Станишев търпи тотален провал. Той отправи и въпроси към премиера: „Защо Мария Мургина не е на работа и защо й е снет достъпа до класифицирана информация?".