В работното дело на Алексей Петров липсва информация, предоставяна от него и свързана с националната сигурност и партньорите ни.

Това заяви бившият сътрудник в ДАНС, засечен от журналисти в деловодството на Съдебната палата.

Той бе докаран в 9,30 часа от ареста по собствено желание, за да се запозна с материалите по делото срещу него, които бяха предоставени пред Софийския градски съд, който последно заседава по мярката му за неотклонение.

Припомняме, на закрито заседание миналата седмица СГС гледа поредното искане на Алексей Петров да бъде освободен от ареста. Причината делото да се гледа при закрити врата е, че прокуратурата представи нови СРС-та срещу Алексей Петров.

Постъпили са и нови материали от ДАНС. По неофициална информация на разположение на съда е кадровото досие на бившата барета.

Тогава съдът реши, че Алексей Петров остава в ареста.

На излизане от регистратурата за класифицирана информация Петров изтъкна, че много от документите, които е прочел са му вече известни, но също така има и много информация, която той е предоставил и която липсва в работното дело.

Припомняме, бившата барета и съветник в ДАНС Алексей Петров се намира в ареста по обвинение за създаване и ръководене на организирана престъпна група, която се е занимавала с изнудвания, рекет, незаконно използване на лица за платени сексуални услуги, разпространение на наркотични вещества, търговия с влияние, пране на пари, укриване на доходи, неплащане на данъци и източване на ДДС от държавния бюджет.

Операцията на МВР и прокуратурата стана известна с името "Октопод".

Преди това обаче името на Алексей Петров нашумя, когато той предаде мистериозен доклад на ДАНС на премиера Бойко Борисов.