Оставката Ви, г-н Президент, нанесе удар на местните структури.

Това заяви "сребърният" медалист в надпреварата за лидерския пост на АБВ и председател на общинската организация в Русе Стелиян Стефанов.

Той изтъкна необходимостта да се обърне по-голямо внимание на местните структури. Кандидатурата на Стефанов била сигнал за това, че трябва да се отделя по-голямо финансово обезпечаване за тях.

"Надявам се от позицията на опита да докажете на българския народ, че АБВ е алтернатива за българско възраждане, алтернатива на другите партии", посочи председателят на русенската общинска организация и изрази подкрепа за Първанов.

"За мен беше чест да бъда издигнат и да участвам в една достойна и честна борба за председател на АБВ", каза още Стефанов.

Припомняме, вчера членовете на партията имаха право да упражнят глас в секции в партийните клубове или по електронен път. В надпреварата се включиха трима кандидати - президентът на България (2002-2012) и настоящ лидер на партията Георги Първанов, областният управител на Пазарджик Трендафил Величков и председателят на общинската организация на партията в Русе Стелиян Стефанов.

Изборът се наложи, след като настоящият лидер на АБВ Георги Първанов подаде оставка през март, тъй като не се съгласи, че депутатите му подкрепиха последния държавен заем в размер на 16 млрд. лв.