От партия АБВ очакват над 25 000 техни членове да гласуват за избор на лидер на формацията до приключване на днешния избирателен ден. Към 17:30 часа на 25 април 2015 г. Във вота участваха 80.37 % от членовете и симпатизантите на партията, съобщи адвокат Веселка Вачева, председател на Националната изборна комисия.

Към 17:30 за председател на ПП АБВ са гласували 10 517 членове (в изборни секции) плюс 260 членове (електронно), както и 13935 симпатизанти (в изборни секции) плюс 400  симпатизанти електронно.

Към този час електронното гласуване продължава, поради часова разлика с някои държави, в които има членове на партията. Своят вот за председател на партията са дали български граждани, които се намират на територията на Турция, Германия, Великобритания, Индонезия, Русия.

Кампанията за избор на председател на ПП АБВ премина само с вътрешна организация, без отделени средства за рекламна кампания.

Окончателните резултати от вота ще бъдат обявени на 26.04.2015 г.  в началото на Националната конференция на ПП АБВ, която ще се проведе в зала 3 на НДК с  начален час 10.30 часа.

Изборът се наложи, след като настоящият лидер на партията Георги Първанов подаде оставката си като такъв.

Изборът за председател на АБВ е бъде между трима кандидати - Стелиян Стефанов - председател на общинската организация на АБВ в Русе, Трендафил Величков - член на Изпълнителния съвет на партията и областен управител на Пазарджик и Георги Първанов настоящ лидер на АБВ.

За първи път се въвежда и електронно гласуване.

По данни на адвокат Веселка Вачева, председател на Националната изборна комисия, за вътрешния вот на партията, в чиито редици има регистрирани 13 748 членове в столицата и страната, са разкрити общо 1973 секции.

Броят на гласувалите симпатизанти чувствително превишава броя на гласувалите членове. Валидни за избора обаче са само гласовете на членовете на партията.
Своят вот за председател на АБВ са дали български граждани, които живеят в Турция, Германия, Великобритания, Индонезия, Русия.

Изборният ден приключва в 18:00 часа, малко по-късно се очакват и прогнозните резултати.