Столичната полиция е установила човека, блъснал съдия Лозан Панов. Това съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, цитиран от БНР.

Припомняме, инцидентът стана на 9 декември сутринта между 7.30 и 8.00 часа на кръстовището на бул. „Арсеналски" и ул. „Богатица". Той бе блъснат от автомобил на пешеходна пътека, след което колата напуснала. Дни след произшествието СДВР обяви, че търси свидетели, а главният секретар на МВР Светлозар Лазаров съобщи, че руски гражданин е закарал съдия Лозан Панов до „Пирогов" с автомобил, който е бил взет на лизинг.

Панов е един от кандидатите за шеф на Върховния касационен съд. След инцидента той се отказа от битката за поста, но впоследствие реши да се впусне в нея отново.

Главсекът на МВР, че извършителят е руският гражданин, закарал съдията до болницата. Днес той е призован в полицията и му е повдигнато обвинение. Взета му е мярка за неотклонение „подписка".

Светлозар Лазаов не пожела да уточни дали става въпрос за обикновен пътен инцидент или за преднамерени действия от страна на чуждия гражданин. Той посочи, че е направена комплексна медико и автотехническа експертиза. За инцидента има и свидетелски показания.

Главният секретар Светлозар Лазаров присъства на церемония по повод 123-годишнината от създаването на „Гранична полиция". Той, директорът на „Гранична полиция" Захарин Пенов и зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов положиха цветя пред паметника на Незнайния воин.