Блъснатият от кола Лозан Панов се връща в борбата за председателското място на Върховния касационен съд (ВКС). Самият той обяви желанието си да продължи в битката днес пред ВСС.

Припомняме, че Лозан Панов обяви в писмо миналата седмица, че се оттегля от конкурса за избор на председател на ВКС.

Днес обаче той се изправи пред членовете на ВСС и поиска възможност да продължи участието си.

Панов беше блъснат на 8 декември от лек автомобил , който избяга от местопроизшествието. След инцидента пострадалият съдия бе настанен в "Пирогов" с комоцио.

"По-важното сътресение в живота ми е, че загубих баща си", обяви пред ВСС той и обясни, че периодът е доста труден за него.

Панов изтъкна, че в съдебната система се наблюдава напрежение и в този смисъл се чувства длъжен да продължи участието си в конкурса, колкото да му е трудно физически.

"Смятам, че го дължим на обществото, защото трябва да има справедлив конкурс с борба на каузи и идеи", аргументира се пред членовете на ВСС Панов. Той благодари на всички членове за проявеното разбиране.

Лозан Панов определи опонентката си - съдия Павлина Панова, като много добър професионалист и етичен човек.

По-късно стана ясно, че ВСС продължава до 7 януари 2015г., включително срока на спиране на процедурата за избор на председател на ВКС заради решението на Панов да се върне в конкурса.