Красимир Георгиев (Красьо Черния) се отказа от съдебно дело по съкратената процедура.

Припомняме, той е обвинен в лъжесвидетелстване за твърденията си, че не познава лица от съдебната система и магистрати.

След като бяха изслушани обвинението и защитата и след като беше изразено желание от подсъдимия и адвоката му делото да не се гледа по реда на глава 27 от НПК, тоест по съкратена процедура, съдията определи то да се гледа в края на септември и тогава да бъдат призовани всички лица и свидетели.

Основанието на съда беше, че днешното дело е насрочено за предварително изслушване на страните и не са викани свидетели и вещи лица.

Красьо Черният каза след излизане от съдебната зала, че не е лъжесвидетелствал, а прокурорът уточни пред журналисти, че Георгиев е казал, че не познава магистрати и за това е заведено дело за лъжесвидетелстване.

Не съм виновен, не съм лъжесвидетелствал", заяви пред журналисти Красимир Георгиев. Той призова медиите да следят внимателно делото: „Ето я съдебната зала, следете внимателно, за да видим къде съм лъжесвидетелствал, по кой въпрос съм излъгал", добави той.

Прокурор Даниела  Александрова каза след заседанието, че Красимир Георгиев е разпитван един път, когато е потвърдил пред прокурор от Градска прокуратура, че не познава лица и магистрати от съдебната система.

В хода на разследването се установява, че той познава такива лица, изтъкна Александрова.

Тя съобщи, че по случая „Красьо Черния" са направени телефонни разпечатки в градската прокуратура по делото за търговия с влияние. Прокурорът каза, че по делото за лъжесвидетелстване има копие на разпечатките.

Припомняме, Красимир Георгиев стана известен покрай разкритията за корупция и купуване на магистратски постове.
Това бе първият по-голям скандал, който разтърси съдебната система още през пролетта на миналата година.

От тефтерчето на Красьо Черния излязоха над 30 имена и то не само на магистрати, но и на настоящи депутати.

По случая има съответно наказания и уволнени магистрати, въпреки че делата срещу Красимир Иванов започват едва около година след скандала.

Вчера Софийската градска прокуратура повдигна обвинение на Красьо Черния за укриване на данъци в размер на 94 492.93 лева данъци за периода от 1 януари 2006 г. до 31 декември 2008 г.