Все още няма заподозрян за убийството на Татяна Стоянова - началника на кабинета на кмета Тодор Попов, която беше застреляна на 12 януари пред дома си в Пазарджик.

Към момента няма и основна версия за показния разстрел, каза говорителят на пазарджишката окръжна прокуратура Снежана Стоянова, цитирана от БНР.

Прокурор Стоянова е категорична, че тиражираното твърдение, че Татяна Стоянова е застреляна от сръбски гражданин, не отговаря на истината.

Тя не потвърди информацията за намерен отпечатък върху един от патроните. Единствено е уточнено оръжието, с което е стреляно - сигнално-газово, но преработено за стрелба с бойни патрони, най-вероятно с корпус на "Макаров" и със заглушител.

Към момента не може да се каже дали извършителят е професионалист или аматьор. Според полицаи, многото изстрели може и да са с умисъл за объркване на разследването.

Кметът Тодор Попов вече е разпитан като човек от близкото обкръжение на Татяна. Преди дни стана ясно, че кметът на Пазарджик Тодор Попов си е наел охрана по настояване на полицията и близките си. Той обаче отрече убийството на Татяна да е свързано с работата й в общината.

Работи се по версиите икономическо, политическо убийство или по лични причини. В момента се проверяват договорите за обществени поръчки в общината, както и движението по банковите сметки на Татяна Стоянова.