Началничката на кабинета на пазарджишкия кмет Татяна Стоянова е разстреляна с пет 9-милиметрови куршума. Два от тях са попаднали в областта на главата. Това сочат окончателните данни от аутопсията на трупа на младата жена, цитирани от БиТиВи.

Припомняме, Татяна Стоянова бе убита на 12 януари вечерта. След първоначалния оглед на тялото от прокуратурата съобщиха, че тя е застреляна с 6 куршума, но аутопсията е установила, че са 5. От прокуратурата уточняват, че шестото нараняване представлява изходна рана. Назначена е тройна съдебно-медицинска експертиза, която се очаква да даде отговор на въпроса кое точно нараняване е причинило смъртта на Татяна.

Днес в пазарджишкия храм „Света Богородица" се състоя опело. Стотици колеги и близки на Татяна Стоянова дойдоха да се простят с нея.

Общинският съветник Румен Петков коментира, че е публична тайна, че от Стоянова зависело разпределението на сериозни финансови потоци в общината. Именно поради тази причина Петков не вярва на версията, че убийството е от личен характер. Той е категоричен, че причината са единствено засегнати корпоративни интереси. Румен Петков недоумява как общински служител със скромна заплата е постигнал завидно благосъстояние. Общинският съветник призовава разследващите да проверят дали собственикът на кооперацията, в която живеела Стоянова, не е изпълнител на апетитна обществена поръчка в община Пазарджик.