Акушерката Емилия Ковачева няма пълен спомен за това как е протекла нощната й смяна. Това заяви пред Нова телевизия адвокатът й Владислав Анев и посочи, че си обяснява това с много тежка преумора. Той подчерта, че липсата на спомен му пречи да изгради защитна теза.

Припомняме, 40-годишната Ковачева беше заснета да удря бебе в родилното на болница „Софиямед". Детето в момента е в болница „Токуда" с множество наранявания. С събота съдът я остави в ареста за постоянно.

Защитникът на акушерката разказа, че тя е дълбоко травмирана, след като е разбрала какво е станало. По думите му, жената буквално е съсипана и изживява истинска криза. Ковачева непрекъснато плачела, говорът й се разкъсвал и не можела да формира изречение.

Адвокат Анев отхвърля твърденията, че подзащитната му е дала пълни самопризнания за случилото се. Той обясни, че тя системно е работила повече, отколкото е възможно. Емилия Ковачева е работила едновременно по трудов и граждански договор.

Тя е знаела, че в отделението има камера.

Юристът смята за форма на манипулация това, че разследването работи само по една версия. Според него има някаква алогичност в цялата история. Владислав Анев коментира, че кадрите показват ударите от 1.30 часа до 3.30 часа през нощта. А хематомът се появил много, много часове по-късно. Адвокатът смята, че ако последният удар е нанесен в 3.30 часа и с него е причинено счупване на черепа, този хематом би следвало да излезе до половин час максимум и той да е видим. Логиката показва, че тази версия не издържа, категоричен е защитникът. Той смята, че ако Ковачева е счупила главичката на детето в 3.30 часа при прегледа в 7.00 това е щяло да се види.

Той обясни още, че детето е било под особен надзор, правени са му изследвания, кръвопреливане. Минали са часове преди да бъде забелязан хематомът.

Анев е категоричен, че следствието трябва да вземе записи от всички камери в болницата, а не само от една.