Националният фронт за спасение на България се закани да съди лидера на Атака. В декларация до медиите от НФСБ определят днешните твърдения на Волен Сидеров за клевети, лъжи и обиди.

По повод днешната пресконференция на лидера на националистите, от партията на Валери Симеонов твърдят, че той е изпуснал нервите си до степен да употребява каруцарски език. Засегнатите ръководители и членове от Националния фронт ще потърсят правата си по съдебен ред, категорични са от НФСБ.

Припомняме, по време на днешното си изказване Сидеров беше особено краен и нарече лидерите на РЗС и НФСБ - Яне Янев и Валери Симеонов, два употребявани презерватива.

От Националния фронт за спасение на България подчертават, че те са един от организаторите на протеста пред Народното събрание и Конституционния съд заради манипулираните парламентарни избори на 12 май тази година. За този протест бяхме уведомили Столична община.
Той приключи с официално оповестяване на края на митинга минути преди да прозвучат сирените в памет на Ботев и другите паднали в борбата за свобода и независимост, изтъкват от НФСБ, обяснявайки, че това е бил напълно легитимен протест, насочен както срещу служебното правителство на Марин Райков, отговорно за лошата организация на изборите, нелегално отпечатаните 350 000 бюлетини в печатницата в Костинброд и фалшификациите в избирателните секции в Турция, така и срещу партия ГЕРБ.

Що се отнася до гражданските протести пред партийните централи на БСП, ДПС и АТАКА, НФСБ пояснява, че не е техен организатор. Припомняме, по-рано днес и от СО поясниха, че не е постъпвало искане и не е съгласувано заявление за митинг-шествие с маршрут през ул."Врабча" 1, където е централата на Атака.

От НФСБ обаче изтъкват, че тези протести са израз на спонтанния гняв срещу новата тройна коалиция, която е на власт.

Тези протести са справедливи, заявяват от НФСБ, допълвайки, че ги подкрепят изцяло.
От там на свой ред отправят обвинения към Атака, заявявайки, че това е партията, която през юли 2009 година грозно измами своите привърженици и подкрепи мутренското правителство на ГЕРБ, приело ред закони срещу интересите на българските граждани. Четири години по-късно Сидеров отново подведе избирателите и даде подкрепата си за БСП и ДПС, посочват в заключение от НФСБ.