Мръсна политическа поръчка на ГЕРБ със съучастието на Столична община, СДВР и Общинска полиция нарече лидерът на Атака Волен Сидеров вчерашните протести пред централата на партията.

НФСБ се заканиха да съдят Сидеров
Още...

Той поиска оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова, която според Атака е пряко отговорна за незаконното митинг-шествие, стигнало и до централата на партията.

Малко по-рано днес той бе пред Столична община, където призова за отстраняването на хората, които са пряко отговорни за това - освен Фандъкова, това са Мария Бояджийска и Красимир Димитров, който е началник отдел, свързан с масови мероприятия.

РЗС и НФСБ без разрешение шествали покрай централата на Сидеров
Още...

Този същият (Димитров, б.р.) при масови изяви на Атака е плътно с нас и ако се отклоним с 60 см от предварителния маршрут веднага сигнализира полицията да се намеси. Вчера обаче той също удобно е излязъл в отпуск. И днес го няма, и по никакъв начин не е сигнализирал за нарушения в центъра на София, заяви пред общината Сидеров.

„Вчера бяхме на Околчица, както всяка година на този ден, а през това време псевдонационалистите не бяха там, а правиха мръсотии в София", припомни Сидеров, като нарече лидерите на РЗС и НФСБ - Яне Янев и Валери Симеонов, два употребявани презерватива.
Ще бъдем безкомпромисни и презервативите на Бойко ще се сблъскат с твърдия отпор на Атака, отсече той.

Ако не бяхме на Околчица, а бяхме в нашата централа и тези хулиганизиращи измекяри от НФСБ - лумпени и малоумници, и от РЗС бяха дошли, щеше да има строшени глави, ръце и крака, защото ние си браним централата и няма да позволим на нито един лумпен, независимо дали се казва Валери Симеонов, Яне Янев или друг измекяр, да кощунства пред нашата централа в нарушение на закона, разгневи се още повече атакистът.

Сидеров раздаде на медиите и прочете уведомленията и разрешенията за вчерашните два митинга, като в техните маршрути, позволени от общината, не е вписан адресът на централата на ул. „Врабча" 1.

„Имахме среща с Бояджийска, която в момента изпълнява длъжността кмет. Тя не знаеше и каза, че от мен разбира за станалото в центъра на София", изуми се Сидеров, като нарече твърденията й нагли и нахални.

Атака иска санкции за посочените за организатори от страна на двете партии Венцислав Тоцев от НФСБ и Георги Ганчев от РЗС, както и вече сменения началник на СДВР Валери Йорданов за бездействието си.

Според лидера на Атака цялата организация е дело на Бойко Борисов и Цветан Цветанов и се изпълнява от неговите маши - Янев и Симеонов.
Тъй като няма държава и общината работи поръчково за ГЕРБ, а СДВР също работи поръчково за ГЕРБ, ние ще вземем нещата в наши ръце и ще бъдем безкомпромисни, категоричен бе Волен Сидеров.

От Атака предоставиха на медиите материали и пуснаха видеообръщения на Яне Янев с негови крайни изказвания по адрес както на Бойко Борисов, така и на Валери Симеонов.

Цитирани бяха думи на Янев, който обвинява Борисов, че е участник в убийства, за което лидерът на РЗС разполагал с документи.
Симеонов пък попада в списък, подготвен от Янев на лица, сдобили се с имоти, купени чрез кражби и източване на еврофондове.
„Всичко това е документирано, а вчера тези двамата се прегръщат и поздравяват с всички", възмути се Сидеров.

Ако имат мъжество, нека дойдат да ми кажат всичко това, което пишат по плакати в очите, призова лидерът на Атака, според когото именно той е обект на тези нападки, защото е спрял пътя на Бойко Борисов към властта.

Ако самият бивш министър-председател не си признае, че стои зад тази жалка и мизерна история, за мен той е абсолютно мекотело и от тук нататък ще го наричам с една дума от 5 букви, която започва с „П" и завършва на „А", зарече се Сидеров.

Той обясни, че няма да коментира поредните лъжи и измекярщини на Янев относно парите, които Сидеров е получил, за да осигури кворум в парламента. Те ще бъдат обект на съдебен иск и този път Янев няма да мине между капките, обеща лидерът на Атака.

Лидерът на Атака попита чрез медиите кога Яне Янев ще подаде оставка за провала си на изборите и се възмути защо журналистите не му задават тези въпроси, като осъди реакцията на Кеворк Кеворкян, който вчера в предаването си не е задал нито един неудобен въпрос на лидера на РЗС.
„Хора като Костов, Кабаиванов и Кунева поне проявиха достойнство и подадоха оставки, а този се държи все едно е спечелил изборите", заяви той.

По думите му дела срещу него и срещу лидера на НФСБ - Валери Симеонов, са прикривани от бившите управляващи, но ще дойде време всички тези измами да бъдат разкрити.

На въпрос ще бъде ли гарант за действията на новото правителство в посока увеличаване на доходите и решаване проблемите на гражданите, Сидеров отвърна, че не може да бъде гарант с 23-ма народни представители.
„Ще посочвам отклоненията от правилните действия, но отговорностите са на мандатоносителя", обяви атакистът.

Лидерът на Атака се обяви за референдум за пушенето на обществени места, тъй като това е най-справедливият, по думите му, начин да бъде решен този казус. Първо обаче трябва да се промени законът за референдумите, за което Атака отдавна настоява и скоро ще внесе предложения за проектозакон в Народното събрание.