Часове след „сблъсъка" между ГЕРБ и Атака при откриването на 42 Народно събрание напрежението продължава да ескалира.

На извънреден брифинг в централата си Волен Сидеров обясни, че регистрацията или нерегистрацията на депутатите от Атака е без значение за избора на Михаил Миков за председател на 42 НС.
Повод за пресконференцията му станаха критиките на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

По същото време от централата на ГЕРБ разпространиха пък декларация, в която осъжда „истеричните ксенофобски изявления - особено на Волен Сидеров".
Хората на Борисов за пореден път се опитват да противопоставят БСП и Атака, припомняйки как при съставяне на кабинета на Тройната коалиция, когато лидерът на БСП обявил, че е готов да преговаря с всички политически сили, влезли в 40-ото НС, с изключение на АТАКА.

Гласовете на Атака по никакъв начин не са попречили или помогнали за избирането на г-н Михаил Миков, категоричен бе Сидеров на брифинга в централата си. Атакистът настоява за коректност в отразяването на днешните събития, в които се намеси името на националистическата формация.

Регистрирането или нерегистрирането е право на всеки депутат, смята националистът. Ние не сме казарма, подчерта той. Волен Сидеров настоява името на партията му да не се намесва в някакво задкулисие.

Националистите така или иначе, по думите на лидера на партията, нямало да подкрепят Цачева да е председател на парламента. Пази, Боже, Цецка Цачева да е председател на НС, е позицията на Волен Сидеров.

Стана ясно отново, че Атака няма да подкрепи кабинет на БСП.

Сидеров не пропусна да „захапе" опонентите си от друга националистическа формация, които според него са „Национален фронт за спасение на Борисов" и затова, че подкрепяли бившия премиер.

Атака, по думите му, няма да подкрепят и кабинет на ГЕРБ, тъй като Бойко Борисов ще извади „чукундур" като Цветан Цветанов. Няма да подкрепим чукундур, предложен от Борисов, категориен е Волен Сидеров.

В края на пресконференцията лидерът на Атака обтегна тона в разговорите си с медиите, които му задавали тенденциозни въпроси. Играете някаква игра, която е играта на Борисов, тъжен, защото не му се осъществявали мутро-милиционерските игри.

Защо не коментирате действията на Борисов, а само на Атака, продължи лидерът на партията. Защо спрямо мен ползвате квалификации, а не срещу Борисов, попита още Сидеров. Защо не тичате след Борисов, страх ли ви е, купи ли ви, попита той.
Освободете се от страха, Борисов не е страшен, категоричен бе атакистът.

100 милиона лева е приготвил Бойко Борисов за следващи избори с целта да се вкара с гласове от Турция партията на Касим Дал, а също и РЗС и НФСБ, обяви Волен Сидеров и обеща да изкара на светло доказателства за това.
Партията на Касим Дал, по думите му и нейният ръководен кадър Корман Исмаилов били създадени от лидера на ГЕРБ.

Ядох попарата на Борисов и на милиционерите, каза той в отговор на въпрос ще гласува ли за програмния кабинет на Пламен Орешарски и обеща да не допусне втори мандат на Бойко Борисов.
Атакистът обаче ще има изисквания към бившия финансов министър в кабинета „Станишев".

Все още обаче националистите не са решили как да постъпят в деня на гласуване на новия кабинет.

Волен Сидеров се закани да съди лидера на НФСБ Валери Симеонов за интервю, в което от партията заявяват, че за Атака са гласували лумпени.
Който се закача с Атака, лошо го чака, обеща Волен Сидеров.