Частните детективи, разследващи изчезването на Мадлин Маккан, разпространиха фоторобот на жена, която може да има информация във връзка с изчезването на момичето.

Отбелязва се сходството на фоторобота с Виктория Бекъм, най-вече в черната къса коса.

Детективите издирват жената, забелязана в Барселона от двама англичани три дни след изчезването на момиченцето в португалския курорт Алгарве.

По думите на двамата британци, жената може да има информация във връзка с изчезването на момичето. Тя е разговаряла с единия от британците.

„Свидетелят я описа като „жена, която много напомня на Виктория Бекъм". Тя е говорила на английски език с австралийски акцент", съобщи по време на пресконференция говорител на семейство Маккан.

Двамата мъже са я забелязали докато са били в местен бар на пристанището в Барселона около 2:00 ч. местно време на 7 май 2007 г.

Припомняме, 3-годишната Мадлин беше отвлечена на 3 май 2007 г. от апартамента, който семейството наело в португалския курорт Алгарве и оттогава е в неизвестност.

След като семейство Маккан разпространи фоторобот на Мади, който показва как би трябвало да изглежда тя на 5-години, следователите и частните детективи на семейството са получили множество сигнали да нова информация.

На 21 юли полицията приключи случая с обяснението, че доказателствата не са достатъчно и че ако се появят нови данни, разследването веднага ще бъде възобновено.

Родителите на Мадлин - Кейт и Джери бяха официално заподозрени в евентуалното й убийство и разпитвани по случая.

През август 2008 г. властите разкриха досието „Мадлин" и скандални данни от разследването станаха публично достояние.