Днес полицията разпространи първите снимки от спалнята, от която е изчезнала Мадлин Маккан, след като досието от разследването за изчезналото британско момиченце стана публично достояние.

Междувременно стана ясно, че португалската полиция е излъгала Джери Маккан, че разполага с ДНК доказателства, за да се опита да изтръгне признания от него.

Това пише в днешния си брой британският в. Telegraph като цитира приятел на семейство Маккан.

Припомняме, 4-годишната им дъщеря Мадлин изчезна на 3 май миналата година от апартамента, който семейството наело в португалския курорт Алгарве и оттогава е в неизвестност.
На 21 юли полицията приключи случая с обяснението, че доказателствата не са достатъчно и че ако се появят нови данни, разследването веднага ще бъде възобновено.

Родителите на Мадлин - Кейт и Джери бяха официално заподозрени в евентуалното й убийство и разпитвани по случая.

Португалските полицаи са знаели три дена преди разпитите на двойката, че няма доказателства срещу тях, но въпреки това са ги обявили за заподозрени.
Португалската полиция е получила имейл от лабораторията в Бирмингам, в който експертите посочват, че няма убедителни доказателства от ДНК анализа, че кръвта открита, в наетата от семейството кола, е на Мадлин.

Но въпреки това, детективите са казали на Джери Маккан по време на осемчасовия разпит, че ДНК от дъщеря му е открито на пода в колата, наета повече от три седмици след изчезването на Мадлин.

Веднага след разпита на 7 септември Дежри и съпругата му Кейт станаха официални заподозрени по случая.

Самото досие, което вече е публично достояние, е над 30 000 страници и съдържа информацията, до която се е добрала полицията по време на разследването, както и свидетелски показания, хипотези и грешни следи.

От досието е премахната информацията за заподозрени или известни педофили от района. Видеокасетите с реакцията на следовите кучета при огледа на наетата кола ще бъдат на разположение.

Разпитите на Кейт и Джери са на писмени записки, тъй като не е правен видеозапис.
досието съдържа още 48-те въпроса към Кейт, на които тя не е пожелала да отговори по време на разпита, както и информация за Робърт Мурат - единствения друг заподозрян по случая.