Николай Колев - Босия и Дончо Дунев бяха арестувани от полицията пред парламента пред камерите на Нова телевизия.

Те бяха обявили поредния си протест днес, но без официално разрешение от местните власти. Първоначално на двамата са съставени предупредителни протоколи, които те отказват да подпишат.
След това полицията отведе двамата в ареста с полицейски микробус. Това е трети арест трета седмица поред за Николай Колев - Босия за трета седмица работа на парламента.

На практика по време на протеста им само едно яйце успя да полети по сградата на Народното събрание, за разлика от миналата седмица, когато доматите нашариха сериозно тротоара, а е стените на парламента. Днес към яйцето бяха прибавени и няколко рула тоалетна хартия.

Две седмици поред Николай Колев - Босия получава обвинение за хулиганство и глоба от 500 лв.

Миналата седмица към обвиненията бяха прибавени и такива за "опетняване на униформено облекло на служители от МВР".

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева определи акциите на Босия като „криминално деяние" и поругаване на сграда на държавна институция.

Босия беше арестуван на 9 септември, заедно с още четирима души, след като групата посрещна депутатите със залп от домати, лук и яйца.

На първия си работен ден след лятната ваканция депутатитесъщо  бяха посрещнати по същия начин, а Босия отнесе глоба от 500 лв. за хулиганство.

Тези своеобразни "зеленчукови" протести са традиционни за Николай Колев и той не веднъж за последните 20 години е бил арестуван от полицаите.