С плакати „Убий корупцията!" бяха посрещнати депутатите в първия си работен ден след лятната ваканция.

Протестът срещу „гнилите ябълки в съдебната система" събра едва 5-6 човека, които обаче имаха редовната атрактивна подкрепа на Босия и неизменните му домати, които отново полетяха към бялата сграда на парламента, а и към самите депутати.
Босия, също по традиция, беше отведен от полицията след като приключи зеленуковите си запаси.

Идващите на работа народни представители бяха посрещани и със специални картички на Обществения съвет за правосъдие, които призовават законотворците да се допитат до народа за това, каква реформа желаят хората, а не да питат главния прокурор Сотир Цацаров и правосъдния министър Христо Иванов.

На картичката пише „Скъпи народни представители, добре дошли отново на работа. Пожелаваме ви никога да не забравяте, че народът ви изпрати тук, за да работите за добруването му. Заради това питайте народа, а не Цацаров и Иванов, каква съдебна реформа е необходима. Народът знае най-добре."

Според Обществения съвет за правосъдие реформата на Цацаров и Иванов предлага единствено разделянето на ВСС на две колегии, а хората искат реформа, която за възстанови истината и правото.

Гражданите на България искат създаване на парламентарна комисия, която да каже какво са свършили ВСС, прокуратурата и ДАНС по сигнали срещу магистрати.

Гражданската съдебна реформа иска незабавно освобождаване от длъжност на всички магистрати, които са лъгали в мотивите на съдебни актове. Тези искания са внесени с подписка в парламента.

„Забравете, че сте партийни, приемете исканията ни за бъдещето на България, за вас и вашите деца", пише още на картичката, която получиха всички влизащи народни избраници.