МВР издирва Салахедин Бин Аладин във връзка с извършено тежко криминално престъпление на територията на столицата.

Става въпрос за нападението на денонощния магазин в петък срещу събота, когато 10 пъти с нож бе наръгана 20-годишната продавачка Виктория.

Търсеният мъж е на 20 години, родом от Алжир.

Хората, които имат информация къде може той да бъде открит, да позвънят на тел. 112 или да съобщят в най-близкото поделение на МВР. Анонимността им е гарантирана.

При проведената специализирана полицейска операция до момента в столичните районни управления са отведени 62 души. 50 от тях са задържани с 24 часови мерки, 7 са настанени в Дома за временно настаняване на чужденци в Бусманци, с други 7 продължава работа за установяването им. Останалите са били пуснати, след като самоличността им е била установена.

Припомняме, в нощта срещу събота 20-годишната Виктория Христова бе нападната в денонощен магазин на столичната улица „Пиротска", където момичето работи като продавачка. Вики бе намушкана 10 пъти и веднага след това транспортирана до „Пирогов", където е и в момента.

Първоначално се редполагаше, че престъплението е извършено от бежанец с афро-арабски произход.

Нападението стана в близост до централата на партия ВМРО, които, след като разбраха, веднага се събраха отпред. Националистите заедно с Движение "Национална Съпротива България" организираха протестно шествие на пилоните пред НДК.

Случаят бе остро осъден още от бежанците от Военна рампа и от Парламентарната група на Атака, които начело с лидера на партията Волен Сидеров и десетки негови привърженици се събраха на протест пред сградата на МВР.