Над 100 души се събраха на пилоните пред НДК на протестно шествие на ВМРО. то бе заедно с това на Движение "Национална Съпротива България", като крайната му точка стигна до сградата на МС, където вече множеството бе над 1000 души.

Припомняме, че воеводите организират протест след нападение при въоръжен обир на 20 годишна студентка от неизвестно до момента лице, което вероятно е нелегален имигрант.

Заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, заяви пред медиите, че желае от вътрешния министър Цветлин Йовчев незабавно да оповести публично колко точно са сирийските бежанци и колко са нелегалните имигранти с криминално минало, които не бягат от война, а идват у нас, за да се издържат с европейски пари.

По информация на Джамбазки, до момента у нас са задържани 100 криминално проявени алжирци. Стана ясно, че от ВМРО дават ултиматум от 1 седмица на управляващите, като в този срок те трябва да представят тази информация на обществото, да експулсират нелегалните имигранти и да затворят зелената ни граница с Турция, за да може единствено през КПП-тата да минават истинските бежанци, а не „престъпници от Алжир, Чад и Сомалия".

Джамбазки предупреди, че ако това не се случи в рамките на 7 работни дни, то той и неговите привърженици ще се организират в граждански патрули и ще обикалят денонощно застрашените райони в столицата. По думите му, ако президентът Росен Плевнелиев, председателят на НС, Михаил Миков, премиерът Пламен Орешарски, вътрешният министър Цветлин Йовчев и еврокомисарят Кристалина Георгиева не влезнат в ролята си, от ВМРО ще отбраняват близките си и всички български граждани както намерят за добре.

Заместник-председателят на ВМРО предупреди, че цялата политическа отговорност за това, което може да се случи ще падне не върху гражданите, а върху управляващите, защото те са длъжни да защитават народа си. Протестът в подкрепа на Вики прерасна в шествие, предвождано от Българска национална съпротива и премина по бул. Витоша с викове „България за българите, бежанците вън" и „За България - свобода или смърт"