Парламентарната група на Атака, начело с лидера на партията Волен Сидеров и десетки негови привърженици се събраха на протест пред сградата на МВР, провокирани от нападението на 20-годишната студентка Виктория от предполагаем нелегален имигрант.

Лидерът на Атака обвини за случилото се вътрешния министър Цветлин Йовчев и го призова или да влезне в ролята си или да си ходи. По думите на Сидеров, Вики станала жертва на некадърната политика на Йовчев, както и на цялото правителство, което бездейства, вместо да спре потока от бежанци, нахлуващи в страната ни. Атакистът беше категоричен, че никакъв закон или европейска директива не ни задължава да приемаме нелегални имигранти на територията на република България.

Над 100 души се събраха на пилоните пред НДК на протестно шествие на ВМРО.
Още...

Сидеров се аргументира за това, че по европейска директива от 2008 и член 257 по българското НПК, трябва да предупреждаваме всеки нелегален имигрант да напусне страната в срок от 17 до 30 дни, след което трябва да го екстрадираме.

Сидеров поиска всички бежанци да бъдат незабавно експулсирани, а границата ни с Турция да бъде затворена. Стана ясно, че проект за подобно решение е внесен от Атака този петък в деловодството на НС и се очаква да бъде разгледан в комисии през идната седмица. Сидеров заяви, че джамията в центъра на София е сборище на терористи и на чужденци, които искат да избиват неверниците.

Речта му бе прекъсната от двама протестиращи младежи, които се провикнаха че искат оставката му. Това веднага предизвика гнева на Сидеров и той им се развика „Не служете на черните сили, а на българския народ. Протестирайте за каквото трябва драги студенти." Лидерът на атакистите не пропусна да повтори становището си, че еврокомисарят Кристалина Георгиева е национална предателка.

Бежанците от Военна рампа осъдиха остро нападението над Виктория
Още...

Насъбралите се привърженици на Атака подкрепиха Сидеров с плакати, гласящи „Софийската джамия - гнездо на терористи", „Вие ги храните, а те ни колят" и „Не ги настанявайте , а ги отстранявайте".

Протестът на Атака пред МВР прерасна в шествие, което стигна до джамията Баня Баши, в близост до която беше  наръгана Виктория. Там Сидеров отново взе мегафона, за да изрази категоричната позицията на партията, че границата трябва да бъде затворена, а бежанците експулсирани.

Междувременно от МВР все още не съобщават каква е националната принадлежност на извършителя. Стана ясно обаче, че той все още не е задържан.