За мен не е никакъв проблем да си подам оставката. Оставката на един министър, зам.-министър или човек от изпълнителната власт винаги трябва да е в джоба му. Това не е проблем, заяви министърът на отбраната Орхан Исмаилов пред БНР. „Проблемът е, че в 21-ви век в една демократична страна излизат политици и недоумявам тези нападки и тези обвинения", коментира той. Исмаилов е категоричен, че би си подал оставката, ако от това зависи съдбата на правителството.

По думите на зам.-министъра на отбраната страната ни в момента има нужда от стабилно правителство и кабинет, както и да се правят реформи. „Аз не се чувствам чак толкова значим и важен фактор, че да разтърсим държавата", изтъкна Орхан Исмаилов.

Припомняме, съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов заплаши, че тяхната организация може да оттегли подкрепата си от правителството, ако Исмаилов остане зам.-министър. В следващите 24 часа ще стане ясно дали Патриотичният фронт ще оттегли подкрепата си от правителството на Бойко Борисов.

Зам.-министърът обяви, че никога не е членувал в дадена политическа партия или сила. Към момента също не членува в нито една от партиите, които са в парламента, или тези извън него.

Орхан Исмаилов обясни, че номинацията му е дошла лично от военния министър, който го е поканил в екипа си. След това е бил назначен от министър-председателя. Исмаилов подчерта, че подобни неща му се случват не за пръв път.

Той каза, че е хората, които са на високите етажи във властта винаги очакват такива удари, но това не го притеснява, защото гледа професионално на нещата.

Аз съм над тези неща. Мен постовете не са ме интересували чак толкова много през този период от време, когато съм ги заемал. Аз съм човек, който държи на себе си и държи на професионализма си", коментира още Орхан Исмаилов.

Той посочи, че не е очаквал подкрепата на ДПС, които в началото на днешното пленарно заседание го защитиха. Зам.-министърът подчерта, че при избора на човек за даден пост трябва да се гледат качествата и професионализма му.

„Аз мисля, че ще си използвам конституционно установените права и ще си търся правата в съда. Доколкото разбирам г-н Симеонов ме е нарекъл едва ли не турски агент. Знаете ли, че аз в Турция съм ходил два пъти", коментира още Исмаилов.

Той смята, че от Патриотичния фронт използват ситуацията. По думите му съмнение буди фактът, че е назначен преди една седмица-10 дни, а патриотите чак сега вдигат шум. „Едва ли не аз станах най-важният фактор в държавата. Ако с това ще се оправи държавата, аз съм готов на всичко. Но това не е принципно. Няма логика в техните съждения", заключи Орхан Исмаилов.