Представители на Общинския съвет не изключват версията показният разстрел на Татяна Стоянова, началник на кабинета на кмета на Пазарджик, да е свързан с две провалени сделки за над 2 милиона лева, съобщава БНТ. Става въпрос за продажбата на общинския пазар и на Абаджиевата къща в центъра на Пазарджик, парите, от които трябваше отдавна да бъдат върнати на кандидат-купувачите след решение на съда.

Градските съветници призоваха органите по разследването да разкрият час по-скоро причините за жестокото убийство. Пред националната телевизия наблюдаващият прокурор Димитрия Ганчева отрече информацията за открит биологичен материал от друго лице на мястото на убийството на Татяна Стоянова.

По-рано БиТиВи, позовавайки се на информация от прокуратурата, съобщи, че чужд ДНК материал е открит на мястото на убийството на Татяна Стоянова, началник на кабинета на кмета на Пазарджик.

Припомняме, Татяна Стоянова бе разстреляна с 6 куршума в понеделник вечерта. Убиецът е успял да избяга. Говорителят на Пловдивската апелативна прокуратура Николай Божилов вчера обяви, че лични мотиви са в основата на убийството. Именно това е основната версия, по която работят разследващите. Първоначално полицията работеше паралелно по три основни направления при разследване на убийството - лични причини, политическите връзки на Стоянова и финансови причини.

Над 20 души са разпитани до момента във връзка с убийството. Криминалисти разследват уликите, но все още няма нито един задържан заподозрян.

Снощи журналисти и близки на Татяна от Пазарджик се събраха на мълчаливо бдение, за да кажат: „Не на насилието!" и да почетат със свещ в ръка паметта й. По непотвърдена информация погребението на убитата жена ще е в четвъртък или в петък.

След повторния оглед на мястото на убийството, криминалистите обявиха, че най-вероятно килърът е бил лице в лице с жертвата.

В Пазарджишката окръжна прокуратура е образувано дело за предумишлено убийство срещу неизвестен извършител.