Лични мотиви са в основната на убийството на Татяна Стоянова, обяви говорителят на Пловдивската апелативна прокуратура Николай Божилов, цитиран от БНР. Той подчерта, че към момента това е основната версия, по която разследващите работят. На този етап нямало данни, че покушението е свързано пряко със служебните й задължения.

Припомняме, началникът на кабинета на кмета на Пазарджик Тодор Попов - Татяна Стоянова, бе разстреляна с 6 куршума вчера вечерта. Убиецът е успял да избяга. Първоначално полицията работеше паралелно по три основни направления при разследване на убийството - лични причини, политическите връзки на 34-годишната Стоянова и финансови причини.

Божилов изключи причина за убийството на Стоянова да са оповестените по-рано от ген. Атанас Атанасов данни за корупционни обвързаности между МВР и местната власт в Пазарджик.

Очевидци на престъплението няма. Разпитани са над 15 души. Свалени са видеозаписи от три камери, които са били в близост, но към момента информацията от тях не е достатъчна за разкриване на извършителя. Предстои да се направят редица експертизи, включително и ДНК.