Последното нещо, от което в момента се нуждае БСП и правителството е оставка на Сергей Станишев.

Тази позиция застъпи Мая Манолова в предаването „Челюсти" по ТВ 7 по повод „подканите" червеният лидер да напусне „Позитано" след назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Сред най-активните в тази насока бе Георги Кадиев.

Манолова обаче защити Станишев, изтъквайки че той е провел изключително смела предизборна кампания, в която поел много рисков, включително и лични.

В тази битка срещу групировката, която управляваше България последните три години и половина много хора са си заложили главите. В тази битка своята глава заложи и Сергей Станишев и аз също, заяви депутатката. То подчерта, че техните глави не са важни. Важни да българските граждани, които не заслужават да бъдат управлявани от групировки.

Ако вчера се стигна до това супер спорно решение, то е в резултат от това, което се случваше през тези последни 3 години и половина, защото наистина мафията е навсякъде и това трябва да се промени. Затова се търсят хора, които да се преборят с нея, обясни още Манолова.

Тя сподели, че когато Пламен Орешарски им представил кандидатурата на Делян Пеевски, те са я приели, защото той е човек, който да е готов да стигне докрай и да докара до бързи крайни резултати реформата в сектор „Сигурност."

Хората с кураж са много малко, отбеляза още червената депутатка.

Стана ясно, че след оттеглянето на Пеевски ще търсят нова кандидатура, защото очевидно срещу хората не може да се върви.

Манолова призна и че на вчерашните протести са излезли много хора, които са се възмутили от назначението „Пеевски", но заподозря и намеса на бившите управляващи.

България е в тежка социална и икономическа криза, в която я остави ГЕРБ. Към нея сега те прибавят и политическа криза, защото след приключване на изборите те не са спрели да търсят напрежение и да призовават и за нови избори, заяви Манолова.

Тя се възмути, че ако ГЕРБ са били нормална партия, са щели да бъдат и нормална опозиция.

Освен огромния финансов ресурс, който са готови да вложат в дестабилизацията на страната ние имаме данни и за включването на престъпни структури, за да предизвикат извънредно положение в страната, добави депутатката.