Това е единственото правилно решение. Така червеният депутат Георги Кадиев коментира заявената от новоназначения шеф на ДАНС Делян Пеевски готовност да се оттегли от поста.

По думите му, хората ясно са показали, че не приемат и няма да приемат това назначение. Кадиев коментира и че подобно решение извън рамките на днешния ден може да доведе и до това кабинетът да го няма до понеделник.

Аз казах ясно, че трябва да се направят две неща, за да имаме стабилност и за да имаме държава. Едното е Делян Пеевски да си подаде оставката, за да се намали ескалацията на напрежението, заяви Кадиев.

Мая Манолова: Последното, което ни трябва е оставката на Станишев

Още...

Второто належащо нещо, което по думите му трябва да се случи е лидерът на социалистите Сергей Станишев да си тръгне от „Позитано 20."

Тези неща трябва да се случат, ако искаме да имаме държава и ако искаме нещата да не ескалират, категоричен бе депутатът.

Вчера, часове след скандалното гласуване, Кадиев първи от БСП обяви в профила си във Facebook, че не е подкрепил това предложение и продължи да защитава тезата си и през днешния ден.

Той не се притеснява, че с тази си опозиционна позиция ще бъде изолиран по някакъв начин от съпартийците си.

Чудесно, не ме е страх. Всеки си носи кръста. Аз поех отговорност да бъдем алтернатива на предишното управление, което беше нечестно и неморално. Такова беше и вчерашното решение в парламента и аз направих всичко, за да не се случи, добави още Кадиев.