Криминално проявеният Никола Иванов - Бобъра е бил застрелян около полунощ в заведение в столичния квартал Гоце Делчев, съобщи БНР.

При стрелбата са били ранени Николай Апостолов и Тони Димитров, които заедно с Бобъра гледали футболната среща "България-Холандия". 
В заведението освен тях, барманът и сервитьорката, не е имало други хора.

От МВР уточниха, че заведението се намира на улица "Костенски водопад" на ъгъла с улица "Силиврия".
Убийците са стреляли отвън през прозорците.

Най-вероятно Бобъра е бил прострелян в главата. Единият от ранените е контактен, а другият е в безсъзнание.  
Те са приети във Военна болница. Двамата маскирани стрелци са избягали.

Предполага се, че убийците са стреляли със заглушител. По тялото на Иванов има 9 огнестрелни рани. Апостолов е с три огнестрелни рани, а Димитров с една.  

Припомняме, на 16 юни миналата година срещу Бобъра бе извършен бомбен атентат, при който пред жилището му в квартал "Гоце Делчев" бе взривен джипа Мицубиши, ползван от Бобъра и хората му.
Тогава освен Иванов и двамата му гардове, пострадаха и няколко случайни минувачи и съседи.

МВР шефът:
Съдбата на такъв тип хора като Никола Иванов-Бобъра не може да бъде по-различна. Когато участваш в престъпни схеми, когато отказваш да сътрудничиш на полицейските органи, ти се самопоставяш извън закона. 
                    Р. Петков

През февруари 2004 г. пък избухна бомба пред жилището в квартал Гоце Делчев, където са живеели родителите на Бобъра и неговият по-малък брат Виктор Иванов, известен като Грудката.

Тогава МВР официално съобщи, че Никола Иванов е свързан с наркоразпространението в столицата. В миналото той е работил за покойния Антон Милтенов-Клюна.  
Оперативната информация сочи, че впоследствие Николай Иванов е изградил собствена мрежа от наркодилъри в столицата.

Борба за надмощие в наркоразпространението в столицата е основната версия на разследващите от МВР.
Според тях през последните месеци наркоразпространители, подчинени на Бобъра, са били в пряка конкуренция на групата около Марин Станков - Рашо.  

Освен това Никола е регистриран за опит за изнасилване, а заедно с брат си са задържани в полицията за грабежи, апартаментни и автомобилни кражби.