Сръбският гражданин и подозиран като един от най-големите наркотрафиканти на Балканите Буримир Куйович е имал още един български паспорт. Той е издаден от РПУ - Стара Загора през 2006 година.

Това обяви независимият депутат и член на комисията "Куйович" Елеонора Николова в предаването „Коритаров лайв".

Тя посочи още, че този въпрос не е повдигнат и в медиите, въпреки разнищването на случая с първия паспорт, залавянето на Куйович и връзките му кръгове от службите.

По думите на Николова комисията, сформирана в парламента, не изпълнява задачите си, за това и вчера опозицията е напуснала нейните заседания именно заради това.

Според коментара на Николова министър Румен Петков се е появил пред депутатите „с официалната версия, която просто трябва да бъде потвърдена от управляващото мнозинство", а самата комисия прави именно това.

Николова посочи като пример за фиктивността на комисията отказа да бъде повикан шефа на ГДБОП Ваньо Танов, въпреки заявката от негова страна, че ще говори пред депутатите.

Има бивш генералитет, който работи заедно с организираната престъпност и до този момент има подкрепата на хора от властта, бе категорична Николова. По думите й поведението на управляващите в комисията показва, че България вече не е парламентарна република, а „министерска".