Опозицията напусна временната парламентарна комисия по случая Куйович.

Така, съставът й намаля с шестимата депутати - Атанас Атанасов, Елеонора Николова, Ася Михайлова, Борислав Българинов, Илко Димитров и Тодор Батилов.

Всички искания отправени от опозицията бяха отхвърлени от комисията, изтъкна Борислав Българинов.
Той заяви категорично от името на шестте представители на Опозицията в анкетната комисия, че няма да участват в работата им, която по думите му е фарс.

Атанас Атанасов заяви в кулоарите на парламента, че опозицията напуска комисията, защото не желае да става параван на едно замитане на проблемите на МВР.

В конкретния случай по думите на Атанасов комисията „Куйович" действа по известната за България система "ако искаш да замажеш нещо - създай комисия".

Според него управляващите не искат обществото да разбере причините за издаването на фалшиви документи на лицето Владимир Куйович.

От проведените до сега изслушвания според Атанасов става ясно, че има корупция свързана с Куйович и управляващите искат да я скрият.

Председателят на комисията - депутатката от БСП Надка Балева, каза, че е изненадана от това поведение на колегите си от опозицията и го сравни с държание на малко капризно дете, което се сърди, че не се изпълняват всичките му капризи.

Тя припомни, че е направено искане за удължаване срока на действие на комисията и че една от причините за това е решението, взето по предложение на опозицията да се изискват още документи по случая Куйович.

„Не ние сме прогонили колегите. Това е тяхно решение", заяви Балева.

Тя каза, че комисията трябва да завърши своята работа и поясни, че правилникът предвижда - при липса на кворум, една трета от състава да е достатъчен за заседание.

В случая има две трети наличен състав и няма пречки комисията да продължи работа след напускането на депутатите от опозицията, допълни Балева.