Когато научих, че е издаден паспорт на Куйович, отидох в Разград.
Намерих документите по издаването на паспорта не в папките с оперативната разработка, а в личния шкаф на Димов.

Ако издаването на паспорт е било част от оперативна комбинация, то тези документи е трябвало да бъдат в разработката.

Това каза пред БиТиВи генерал Валентин Петров, който изпълнява длъжността главен секретар на МВР след оставката на Илия Илиев, а вчера правителството предложи на президента да издаде укази за назначаването му като титуляра на този пост.

По думите му засега той не може да разкрие много неща около случая, защото се води проверка и това е класифицирана информация.

Попитан дали са верни твърденията, че всички служители, работили по случая „Куйович" са наказани, Петров заяви, че няма наказан служител в МВР, работил по Куйович, освен наказаните преди дни служители на ОДП - Разград. И това лесно може да се провери.

Три часа разпитват отстранения зам.шеф на ОДП Разград Тодор Димов
                      Още

Припомняме, наказаните полицаи от ОДП Разград са санкционирани именно по повод издадения паспорт.

„Именно аз му забраних влизането в страната  за 10 години. Граничи с безумието твърдението, че защитавам Куйович," категоричен е Петров, който през 2005-та бе шеф на НСБОП.

Припомняме, вчера Пловдивският апелативен съд потвърди постоянния арест на сръбския наркобос.

По думите на Петров интересът към случая е обясним.
„Би било притеснително, ако не се интересувах. Мен ме обвиняват в това, че съм си свършил работата", подчерта главният комисар.

Връзката Димов - Атанас Атанасов е очевадна. Това коментира Петров по повод изказванията на ген. Атансов, който потвърди тезата на отстранения заради скандала „Куйович" зам.шеф на ОДП Разград Тодор Димов, че има чадър над производството и търговията с амфетамини.

„Не ми е необходимо признанието на Атанасов", изтъкна Петков и допълни, че са му достатъчни многобройните награди, които той и колегите му са получили за разбиването на каналите в Габрово, София, Карлово и т.н.

На въпрос дали посещава заведението „Монтерей", както твърди ген. Атанасов, настоящият все още директор на Национална служба „Полиция" заяви, че той живее срещу заведението, където е живял и самият Атанасов преди да го изгони жена му.

По повод Атанасов, главен комисар Валентин Петров сподели, че в кабинета на главния секретар на МВР има стол, на който е седял Атанасов като шеф на НСС.
По думите на Петров сега никой не иска да седне на този стол.