Полицията в Аризона арестува 16-годишно момиче, което се заканвало, че ще извърши кървава баня в училището си, съобщава АФП.

Бум в продажбата на оръжия в САЩ
Още...

Тийнейджърката е учила в гимназията „Red Mountain" в предградие на щатската столица Финикс. Във видеопослание, разпространено в канал на транссексуална общност чрез Youtube, момичето предупреждавало, че ще „избие всички" в гимназията си, след което ще се самоубие.

Ученичката споменавала и стрелбата в начално училище в Нютаун, при която бяха убити много деца, но изтъквала, че е планирала своята атака много преди 20-годишният Адам Ланза да пристъпи към своята. Обяснила още, че работи като училищен помощник в гимназията си и поради тази причина никой няма да я заподозре. Ще бъде „супер лесно", изтъквала ученичката.

Момичето е арестуванo след общо разследване на американските и канадските служби, тъй като използваният от нея канал е бил собственост на транссексуална общност в Торонто, Канада. Тя е била задържана в дома си и разпитана в присъствието на родителите си, след което е признала за планираното нападение.

Пред разследващите бащата на момичето споделил, че в последно време тя проявяла интерес към оръжията вкъщи и го разпитвала къде се намират те. Това го притеснило и той предприел допълнителни мерки, за да ги скрие в специален сейф. Въпреки ареста на дъщеря му, полицията е разрешила на мъжа да запази семейните оръжия, отбелязва АФП.

Родителите на момичето разказали още, че тя е имала психични проблеми и е била консултирана от психиатри.