След поредната кървава атака в американско училище и последвалите призиви за налагане на по-строг контрол над оръжията в страната, оръжейните магазини в САЩ регистрираха истински бум на купувачи.

„The Independent" съобщава, че например много хора в Албама са побързали да се запасят с пистолети, подобни на тези, с които 20-годишният Адам Ланза изби 26 души в начално училище в Нютаун.

Тъжна и характерна традиция за САЩ е след всяко подобно кърваво нападение хората да се презапасяват с оръжия, отбелязва изданието. От една страна американците искат да подсигурят допълнително собствената си защита, а от друга - да успеят да се сдобият с оръжие в случай, че бъде наложени забрани или ограничения.

Припомняме, след последното масово убийство в САЩ беше регистриран ръст  в продажбата на бронирани раници за деца.

По-рано стана ясно, че президентът на САЩ Барак Обама ще представи още през януари "конкретни предложения" за промяна в оръжейните закони.

Предвижда се да бъде подновена забраната за бойни оръжия и да се премахнат законодателните пропуски, които позволят купуването на оръжие без купувачът да бъде проверен.