Опитващата се да управлява под натиска на ДПС Българска социалистическа партия се похвали, че на традиционния събор на Бузлуджа в събота се събрали 50 000 симпатизанти.
Или поне така информираха услужливите медии.

От снимки, правени от хеликоптер по време на 122-ия събор на левицата, обаче се вижда „суровата истина", коментира Bulgariautre.bg.
На традиционния "червен" форум присъстват не повече от 8000, максимум 10 000, симпатизанти на Столетницата от цялата страна, установява още изданието.

Патосът, с който лидерът на БСП Сергей Станишев и депутатите от Коалиция за България опитаха да затапят устите на "лумпените" пред Народното събрание, всъщност, се оказа добре отрепетиран театър, коментира Bulgariautre.bg.

Постановката на Бузлуджа не е нищо повече от опит за промиване на мозъци.

"Напълно безспорно на Бузлуджа имаше подкрепа за правителството. Там наистина имаше 50 хиляди души и това не са 50 хиляди души, които се разхождат по жълтите павета след работа", каза тази сутрин Антон Кутев пред БНР. - Защото да събереш хора, които са на жълтите павета след работа не е толкова трудно, колкото да ги качиш на върха на планината".

Истината тук е друга. На върха на планината може да се съберат 8000 души, които докато слязат в подножието да станат 80 000, благодарение на услужливите медии. Но това е най-обикновена манипулация.
А на жълтите павета десетките хиляди протестиращи всеки ден ги вижда целият свят.
Въпреки опитите на същите тези услужливи медии, на МВР и на депутатите да омаловажат силата на гражданите и от 20 000, да ги направят 2000.