Лидерът на БСП Михаил Миков беше категоричен, че има разлика между лява и дясна политика. В речта си пред своите съмишленици на Бузлуджанския събор той очерта курса към местните избори и разкритикува санкциите срещу Русия.

"През последните 25 г. през политическия небосклон преминаха различни проекти - напудрени, лъскави, съставени в български и чужди лаборатории. Само и само да убедят българските граждани, че да продаваш прах за пране и политика е едно и също нещо.
За да убедят най-бедния, с най-ниска продължителност на живота и най-гладния гражданин на Европа, че нямало значение дали е лява или дясна политиката", бяха встъпителните думи на лидера на БСП пред съмишлениците му на Бузлуджа.

Традиционно за началото на август социлистите се събраха на в подножието на Бузлуджа за своя партиен събор. По информация на пресцентъра на БСП над 50 хиляди души са участвали в събора.

Лидерът на БСП Михаил Миков се обяви срещу санкциите към Русия и срещу увеличение на пенсионната възраст. "Ние сме тук, за да кажем, че има значение! Има значение, защото България трябва да има самостоятелна външна политика, която казва "НЕ" на санкциите срещу Русия, които нанасят щети на България.”

Лидерът на БСП отчете и загубата, която партията понесе на предсрочните избори. "Минахме през тежка година, в която регистрирахме най-тежката загуба и трябва да си го кажем честно. Конгресът начерта приоритетите, за да бъде БСП истинската, автентичната, голямата алтернатива на това управление", каза лидерът на червената партия.

Той окуражи поддържниците си като заяви, че днес БСП излиза с гордо вдигната глава от тази една година. "Защото тя организира атаката на заробващия дълг от 16 млрд. лв, защото тя защитава правата на българите в здравеопазването, защото ние казваме, че по-добре по-справедливо облагане, отколкото вдигане на възрастта за пенсиониране в страната с най-ниска продължителност на живота", заяви Миков.

От Бузлуджа левицата се устреми към изборите наесен. Още...

Както в началото Мерджанов обяви предизборната насока, така и в словото на Миков се видя заветната цел наесен. "Днес от тук тръгваме на поход към местните избори.

Десницата се опитва да внуши, че няма значение дали политика е лява или дясна. Не пести средства в заплахи, купувания на гласове и т.н. само за да е на власт. Десните са доказали, че управляват, заради властта. Днешното управление няма идеологическа спойка и е нестабилна, което дестабилизира страната", добави Миков.

Като социалист той отчете, че "Неравенствата между онзи 1 процент най-богати и онези 99 процента от всички останали, са все по-големи”.