Движението по Цариградско шосе блокира заради протест срещу новото правителство на млади хора, организирали се в социалните мрежи.

Първоначално те се бяха събрали пред Народното събрание, след което блокираха Орлов мост.

Известно време полицаите отбиваха движението до кръстовището на Цариградско и връщаха колите в посока Пловдив.

Автобусите и тролеите стояха спрени в колона.

Протестиращите скандираха „Оставка", „Долу ДПС", „Кой не скача, е червен", развяваха знаемана и плакати, сред които: „Олигарски, върви си!", „Партиите без субсидии!", „Серго, Гоцев, Волен, Бойко, Доган в затвора".

Блокирано бе движението по бул. „Цар Освободител" пред сградата на Народното събрание.

По-късно демонстрантите се отправиха от Орлов мост към Министерството на спорта. Те освиркаха Съдебната палата в столицата и блокираха съседните улици.

С викове „Оставка"и „Мафия" те се отправиха към ул. „Позитано", където е централата на БСП. След това обградиха Президентството.

По „Дондуков" протестиращите се насочиха към централата на Атака. Групата се спря пред входа на централата на улица „Врабча" и започна да скандира: „Предатели", „Турци сте", „Волен, ку*во", „Турско мекере", „Еничери, излизайте" и редица други обидни квалификации по адрес на лидера на Атака.

За разлика от сутрешния протест на НФСБ и РЗС на този личат предимно по-млади лица, но същите плакатите на Волен Сидеров, изобразен с фес, и колажите с Местан и Станишев са водещи и на това протестно шествие.

Протестиращите останаха пред централата на Атака около 10 минути, през които не останаха длъжни на Волен Сидеров и го засипаха с мощни обидни възгласи.

Централата, пред която демонстрантите изпяха българския химн, бе със засилено полицейско присъствие.

В крайна сметка демонстрантите отново се насочиха към Народното събрание.

Пред парламента протестиращите крещяха: „Вън от парламента, предатели", „Червени боклуци", Оставка", както и „И преди, и сега БСП е мафия".

Част от протестиращите насядаха върху паметника на „Цар Освободител", а един от тях се закани, че другата неделя отново ще бъдат тук, но бързо бе поправен от друга група протестиращи, че не другата неделя, а още утре протестът ще продължи.

Сградата на НС отново бе обградена от плътен кордон от над 50 полицаи.

Малко преди 16:00 часа протестиращите започнаха да се разотиват.

Междувременно в няколко града на България, сред които Пловдив, Варна и Бургас, също се проведоха протести срещу новото правителство.

В Пловдив се събраха около 200 души. Пловдивчани също се бяха организирали в социалните мрежи под наслов „Национален протест срещу безобразията в България" и „Оставка на кабинета „Орешарски".

Част от протестиращите бяха от Гражданска лига за България, според които правителството е на енергийната мафия.

Стана ясно, че започва подписка "Настоявам Конституционния съд да отмени избора на депутати от ДПС, избрани в София чрез фалшификации в Турция!".
Протестиращите пловдивчани се уговориха и следващата неделя в 12 часа също да бъдат пред общината.