Около 200 симпатизанти на НФСБ поднесоха цветя и венци пред паметника на Христо Ботев в Борисовата градина по случай 137 години от смъртта му.

Малко след това тръгна и митинг шествие към Народното събрание, предвождано от лидера на партията Валери Симеонов и Данчо Хаджиев.
Протестиращите носят национали флагове, плакати на партията, както и портрети на български революционери.

Колаж на Волен Сидеров нахлупил фес и надпис „Ти даде един глас за него. Той даде един глас на ДПС", също се вижда сред шестващите.


Протест срещу новата власт "скова" центъра на София
Още...

Протестиращите скандират „Долу ДПС" „Станишев - еничар" и „Национален Фронт".

Протестиращите се насочиха към Народното събрание, където се очаква да се присъедини и група симпатизанти на РЗС, които заедно ще протестират срещу новото правителство.

Към 10:00 часа протестираща се строиха пред Народното събрание и започнаха да скандират „Искаме касиране", „Мафия" и "Оставка".
В района на парламента се наблюдава засилено присъствие на служители на МВР и няколко буса на жандармерията.

С плакати „Волен се обряза за 10 милиона", „Волен е по-долен от Доган и Местан", „Волен нахлупи чалмата за 10 милки", „Атака се прецака. Само Волен от парите е доволен".

Малко по-късно към НФСБ се присъединиха около 50 симпатизанти на РЗС предвождани от лидера Яне Янев.

РЗС продължава да настоява за касиране на изборите и нова конституция. Припомняме, от партията стартираха подписка против депутатите на ДПС в София, която ще бъде приложена към жалбата на партията пред Конституционния съд.

При пристигането си на площада на народното събрание лидерите на РЗС и НФСБ се поздравиха взаимно и изложиха позициите си.

Днес им даваме знак, че ги започваме и ще ги довършим с помощта на българския народ, заяви Яне Янев, според когото настоящето правителство е правителство на подменения вот и за него не е гласувал българският народ и никой не е искал с купени гласове да се насаждат депутати в София.
Досега се купуваха депутати, министри, гласове секционни комисии, а вече се купува и кворум.

Той струва огромни пари и е патентът на новата тройна коалиция, посочи Янев.
Според него никога досега не е имало толкова задкулисно формирано правителство, което в никакъв случай не заслужава 100 дни толеранс.
Това са старите муцуни, които българският народ презира, посочи Янев и призова те да имат доблестта доброволно да се оттеглят на предсрочни изброи.

Запитан има ли доказателства за сумите, които Волен Сидеров е получил, за да осигури кворума Янев отвърна:"Няма нищо случайно в България. Ясно е, че Волен не отиде ей така безкористно да си натисне пулта. Колко е взел трябва да питате олигарсите", призова Янев и се възмути, че досега ефектът от неговите разкрития и внесени документи е нулев, а прокуратурата мълчи за енергийната мафия.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов посочи, че нарушенията, отчетени в жалбата на партията може да изглеждат малки, но припомни, че партията не е влязла в парламента поради недостиг на около 6 хил. гласа, което означава по един незачетен глас в половината секции в България.

На въпрос защо с РЗС Симеонов отвърна „А защо не, след като те подкрепят каузата за касиране на изборите със сериозни аргументи. Ще подкрепим тях и всяка друга партия, която работи за доброто на България.

Не страдаме от егоизъм и затова веднага след изборите предложихме на ГЕРБ и БСП като двете партии с най-голямо доверие да направят огромно мнозинство и да дадат нов шанс на България, припомни Симеонов.Явно обаче личностни противоречия, партиен егоизъм и най вече икономически интереси на тези две, бих казал, мафиотски партии им попречи да направя нещо добро за България, каза Симеонов

Според него новата тройна коалиция е още по-опорочена от предишната и е по брутална гавра с избирателите , най вече заради присъствието на една псевдо националистическа партия, която за пореден път е излъгала своите симпатизанти.

Към 11 часа съвместното шествие на РЗС и НФСБ се насочи по жълтите павета към Конституционния съд с възгласи „Волен се обряза", „Долу ДПС" и „Искаме касиране."

Под балконите му лидерите на двете партии отново произнесоха на висок глас своето искане и причините за касиране на изборите.
Това е само първият знак, с който апелираме българският народ да бъде съпричастен срещу политическата мафия и турцизацията, каза Янев и благодари на симпатизантите на двете партии взели участие в днешното протестно шествие.