Снощи Цветан Цветанов е поискал оставката на Трайчо Трайков, обясни лично икономическият министър в оставка, който дойде в НС, за да благодари на колегите си от МС.
Още сега отивам в МС да си я подам, поясни пред журналистите той.

Припомняме, преди по-малко от два часа Цветанов дезинформира, че Трайков напускал по лични причини.

Това не беше необходимо, защото във всеки един момент премиерът можеше да ми каже, че вече ми няма доверие и аз да я подам, посочи Трайков.

Работихме чудесно във времената на тежка криза, изтъкна той в благодарствията си към хората, с които е работил. Трайков благодари и на ПГ на ГЕРБ, която многократно го е подкрепяла, на екипа си в министерството, които се справили с 3 ресора.

"Започнахме страшно много добри неща. През тази година предстои да се случат много интересни проекти и в икономиката, и в енергетиката. След 2 години подготвителна работа сме на финалния етап на двете междусистемни връзки. Започваме май месец строителството на българо-румънската връзка, а до края на годината на българо-гръцката", поясни той.

Във вторник на съвместното заседание на двата кабинета на България и Турция трябва министър-председателите да подпишат съвместна декларация, която сме подготвили, която да даде от турска страна решение за стратегическо започване на българо-турската връзка, каза още Трайков.

В икономиката предстои започването на изграждането на технологичния парк за 50 милиона евро, подчерта Трайчо Трайков.

Предстои стартирането на схемата за нисколихвените кредити за малките и средни предприятия, допълни той.

"Всичко това, ако действително моят наследник е Делян Добрев, тъй като снощи той искаше да напусне заедно с мен, ако действително е приел, както казва министър-председателят, аз ще се радвам да е така", заяви още Трайков, без да довърши изречението.

Той не пожела да отговори дали се чувства виновен за провала на бизнес форума в Катар, нито да каже дали се е пекъл на плаж там.