Прокуратурата започва проверка в столицата, която да изясни дали заради непочистването на София съществува опасност от епидемия.

Това съобщи градският прокурор Николай Кокинов, цитиран от БТА.

Той каза още, че е разпитан управителят на фирмата концесионер по чистотата "Новера" Борислав Лазаров. Това е станало след като кметът на София Бойко Борисов е изпратил писмо до главния прокурор в събота.

В него кметът  е сезирал прокуратурата за това, че 19 столични района не са почиствани. В резултат още в събота са събрани редица документи.

Пред прокурора Лазаров е казал, че чистенето ще започне снощи в 22,00 часа.

Управителят на фирмата е обяснил, че е необходимо технологично време, за да бъдат събрани работниците по почистването.

Припомняме, вчера пред сградата на столичното кметство общинари от БСП и ГЕРБ заформиха страхотен скандал помежду си. Червените поискаха оставката на Борисов и хвърлиха пред общината черни пликове за боклук със забоден на тях по един гербер.

В спора се намеси и премиерът Станишев. Той коментира, че възможно държавата да се намеси в решаването на проблема в законовите й правомощия, като добави, че това вече се е случило с казуса около "Топлофикация - София".

По-късно днес на извънредна сесия Столичният общински съвет ще обсъди прекратяване на концесията за чистене на София от фирмата "Новера", както и изкупуване на дяловете на фирмата от общината.